Plnené teľacie nožičky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Teľaciu nožičku vykostíme a očistíme .Vyložíme ju slaninkou a mletým mäsom. Mrkvu očistíme a narežeme na hranolčeky, ktoré vložíme k mäsu. Nožičku zrolujeme a upevníme niťou do tvaru kužeľa. Takto pripravenú nožičku opečieme do zlatista. Nožičku vyberieme a na výpeku podusíme zeleninu spolu s koreninami, červenou paprikou a feniklom. Pridáme paradajkový pretlak, pór, cibuľu a necháme karamelizovať. Zalejeme kuracím vývarom a džúsom a podusíme, kým nie je nožička mäkká. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Vývar precedíme, zeleninu prepasírujeme.
  2. Šalotku očistíme a nakrájame na štvrtky, na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme šalotku a ocot, ktorý necháme úplne zredukovať. Zalejeme minerálkou, pridáme koreniny a všetko varíme, kým nie sú šalotky mäkké. Podľa receptu uvaríme cícer.
  3. Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a zmixujeme ju na pyré, prípadne dochutíme olivovým olejom. Mäso zbavíme prebytočných nitiek a narežeme na požadovaný tvar. Vložíme ho do pripravenej omáčky a zohrejeme.