Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny
Autor receptu: matuska12
Plnené šampióny som prvýkrát
robila v škole na praxi. Je to úžasné
jedlo. Väčšinou sa podávajú ako
teplé či studené predjedlo. Ale
môžeme ich podávať aj ako hlavné
jedlo s prílohou - napríklad pečené
zemiaky alebo ryža.
30 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Šampiňóny ošúpeme, zbavíme nožičky.
Hlavičku omočíme do oleja a ukladáme na plech
vyložený papierom na pečenie.
- Plnka: Šampiňónové nožičky nakrájame na drobné kocky, ktoré speníme na oleji s drobno nakrájanou cibuľou.
Pridáme mleté čierne korenie, nadrobno nakrájanú
červenú papriku a strúhanku. Nakoniec pridáme
na drobné kocky nakrájaný syr a nasekanú
petržlenovú vňať.
- Plnkou naplníme šampiňónové hlavičky.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.