Plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny

Autor receptu: matuska12

Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa podávajú ako teplé či studené predjedlo. Ale môžeme ich podávať aj ako hlavné jedlo s prílohou - napríklad pečené zemiaky alebo ryža.

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180  °C

Postup

  1. Šampiňóny ošúpeme, zbavíme nožičky. Hlavičku omočíme do oleja a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Plnka: Šampiňónové nožičky nakrájame na drobné kocky, ktoré speníme na oleji s drobno nakrájanou cibuľou. Pridáme mleté čierne korenie, nadrobno nakrájanú červenú papriku a strúhanku. Nakoniec pridáme na drobné kocky nakrájaný syr a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Plnkou naplníme šampiňónové hlavičky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.