Plnená pečená prepelička
Plnená pečená prepelička

Plnené pečené prepeličky na bielom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. januára 2019

Dnešný sviatočný nedeľný obed.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 PL
2 ks
4 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
100 ml
Plnka:
4 ks staršie
1 ks
 (vňať)
1 ks (uvarené na tvrdo)
3 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepeličky som umyla, osušila a zvnútra osolila.

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som jarnú cibuľku, pokrájané natvrdo uvarené vajce a na masti opečenú cibuľu, pochutiny a surové vajcia vymiešané so smotanou a poliala som rožky.

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Touto plnkou som naplnila prepeličky, čo mi zvýšila plnka vložila som ju do mikrotenového vrecka a uvarila vo vode. Otvor som spojila špáradlami

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prepeličky som vložila do jenskej misy, pridala som cibuľu a cesnak, masť, osolila a okorenila som ich zvonku, poprášila mletou červenou paprikou a podliala vínom.

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala odpočívať 15 minút.

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odstránila som špáradlá a prekrojila pozdĺžne spolu i s náplňou.

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ich s plnkou a hlávkovým šalátom.

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prajem vám dobrú chuť

    Plnené pečené prepeličky na bielom víne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
na tanieri je toho hrozne moc a zanika ta top surovina - prepelicka, myslim ze k tym knedlikom by bola lepsia stava alebo omacka, nez zuvat neochuteny ladovy salat, samotna prepelicka s plnkou je pripravena skvele a musi chutit vyborne
Ja som chodila okolo prepelíc a rozmýšľala, či kúpiť,. ale asi som na to ešte nedospela, nekúpila som (v Kauflande ich majú), ani minikuriatka ma nezlákali, mala som už vo vozíku a napokon som ich vyložila späť, musela by som najprv ochutnať, ale aj tak.....takisto aj prepeličie vajíčka.
@evanaaa , keď som videla v Maďarsku tú prepeličiu farmu a dozvedela som sa, že sa po celý deň pasú na lesnej lúke, túžila som ochutnať ich mäso, lebo mi to pripadá ako na polovicu ako divina..nesklamala som sa, nemá nejakú výraznú chuť, ale skutočne to má niečo spoločné s divinou, sú úplne bez tuku,,je to delikatesa,, kde si na mäsku málo pochutnáš, jedna prepelička jedna porcia, ale s plnkou je to veru vynikajúce..najviac sa mi páčia ich vajíčka sú to kraslice, nádherne maľované a ja ich obdivujem..vďaka za komentár..

Pridaj komentár k receptu: