Plnené kuracie stehná zapečené v syrovej omáčke

nigella87 - fotkanigella87, 2. októbra 2012
Plnené kuracie stehná zapečené v syrovej omáčke
Foto: nigella87

Tento recept ma napadol v práci keď som rozmýšlala čo budem doma variť. V duchu som si vybavovala čo mám ešte v chladničke. Zobraziť celý popisTento recept ma napadol v práci keď som rozmýšlala čo budem doma variť. V duchu som si vybavovala čo mám ešte v chladničke. Mala som vykostené kuracie stehná a chcela som urobit niečo s omáčkou. Aby to bolo originálne tak som sa rozhodla že spravím plnené rolky a budem zapekať v omáčke... už som sa na to tešila :)

4-5
porcie
35 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

1 kg vykostené
200 g
1 ks
Syrová omáčka :
0,25 l
2 ks
0,5 l




Postup

  1. 1

    Najprv som si trošku naklepala kuracie stehná z každej strany, osolila ich a okorenila, na každé z nich som poukladala plátky šunky (výber je na vás) - ja som dala dva plátky a do stredu som dala syr niva, potom som to celé zvinula do rolky. Nepoužila som žiadne špajdle, bolo by to zbytočné. Poukladala som ich do strednej zapekacej misy - boli kúsok natesno ale to bola výhoda - ostali celý čas pekne zvinuté a obsah z nich nevytiekol.

  2. 2

    Syrová omáčka : do stredného hrnca som si rozpustila maslo ( vačšiu kocku) , pridala som 3,5 PL múky a zamiešala, spravila sa mi maslová zápražka, potom som dala mlieko, smotanu počkala som pokým nieje omáčka teplá a dala som 2 obdĺžniky syra aby sa rozpustili (pokojne môžte dať aj 3 podľa chuti), ochutila som to granulovaným cesnakom, čiernym korením, štipkou muškátového orechu a soli. Nechala som to prejsť varom aby omáčka zhustla. Hotovú syrovú omáčku som nechala kúsok vychladnúť.

  3. 3

    Do zapekecej misy som vyliala vychladnutú syrovú omáčku na kuracie rolky tak, aby ich nebolo vidno a ešte na to som poukladala plátky papriky ako na ozdobu. Dala som do predhriatej rúry a zapakala som 30 minút.... výsledok bol neuveritelný, mäsko bolo lahodné a štavnaté a tá syrová omáčka bola geniálna. Ako prílohu som zvolila cestoviny penne. DOBRÚ CHUŤ ! :-)))

Diskusia k receptu

rea1
tomuto ti ja akosi neviem prist na chut. omacka - maslo, slahacka, syrokrem, muka - milion tuku a kalorii navyse ... ved to plnene zapecene maso uz malo v sebe syr, velmi vyrazny syr a malo urcite dost chutí ... neodsudzujem ani nehanim, kolko ludi, tolko chuti, len mi tento recept, cela ta zmes roznorodych chuti nejde pod nos.
nigella87
tak tak 100 ludí 100 chutí... smotanové a syrové jedlá budú vždy plné tuku.... tá syrová omáčka je klasická - má všestranné použitie a vôbec nebola ťažká a príliš sýta ako sa zdá, bola velmi jemná a lahodná...(a nebolo jej až tak vela, dominovala rolka) treba vyskúšať :) my sme si na tom náramne pochutili ;-)
mataliptak
ja tiež robievam podobne ale prsia a tiež to máme velmi radi ... syr , smotana a maslo -super omáčka ... ja chválim a určite vyskúšam aj stehná ...
wegar
Súhlasím s reou, možno konzistenciou bola omáčka ľahká, ale kaloricky príliš bohatá a výživová hodnota nijaká. Keď vám chutí, tak chutí, ale pripomienka mala svoje opodstatnenie.
stacy77777
Nigella87-mne sa recept páči,ukladám si, raz za čas zhrešiť a ešte takouto formou,nie je nič strašné, mojim chlapom bude určite chutiť...
broninka
mňam, mňam, to bude vynikajúce, skúsim, my také obľubujeme :-)
tyncatrnca
Mňam ďakujem niečo take som hľadala na dnešný obed ďakujem za omáčku tina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia