Plnené kuracie stehná zapečené v syrovej omáčke

Autor receptu: nigella87

Tento recept ma napadol v práci keď som rozmýšlala čo budem doma variť. V duchu som si vybavovala čo mám ešte v chladničke. Mala som vykostené kuracie stehná a chcela som urobit niečo s omáčkou. Aby to bolo originálne tak som sa rozhodla že spravím plnené rolky a budem zapekať v omáčke... už som sa na to tešila :)

4-5
porcie
35 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Postup

  1. Najprv som si trošku naklepala kuracie stehná z každej strany, osolila ich a okorenila, na každé z nich som poukladala plátky šunky (výber je na vás) - ja som dala dva plátky a do stredu som dala syr niva, potom som to celé zvinula do rolky. Nepoužila som žiadne špajdle, bolo by to zbytočné. Poukladala som ich do strednej zapekacej misy - boli kúsok natesno ale to bola výhoda - ostali celý čas pekne zvinuté a obsah z nich nevytiekol.
  2. Syrová omáčka : do stredného hrnca som si rozpustila maslo ( vačšiu kocku) , pridala som 3,5 PL múky a zamiešala, spravila sa mi maslová zápražka, potom som dala mlieko, smotanu počkala som pokým nieje omáčka teplá a dala som 2 obdĺžniky syra aby sa rozpustili (pokojne môžte dať aj 3 podľa chuti), ochutila som to granulovaným cesnakom, čiernym korením, štipkou muškátového orechu a soli. Nechala som to prejsť varom aby omáčka zhustla. Hotovú syrovú omáčku som nechala kúsok vychladnúť.
  3. Do zapekecej misy som vyliala vychladnutú syrovú omáčku na kuracie rolky tak, aby ich nebolo vidno a ešte na to som poukladala plátky papriky ako na ozdobu. Dala som do predhriatej rúry a zapakala som 30 minút.... výsledok bol neuveritelný, mäsko bolo lahodné a štavnaté a tá syrová omáčka bola geniálna. Ako prílohu som zvolila cestoviny penne. DOBRÚ CHUŤ ! :-)))