Pečená prepelica

Plnená prepelica na paštrnákovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme žĺtky a premiešame. Zvlášť vyšľaháme bielky a zľahka primiešame do plnky. Pripravenou plnkou naplníme prepelice a pečieme v rúre na vymastenom plechu pri 160 °C 45 minút.
  2. Paštrnák očistíme, nakrájame, osolíme a varíme spolu s mliekom domäkka. Uvarený paštrnák rozmixujeme na kašu a zjemníme maslom.
  3. Baby cviklu uvaríme, obvaríme aj kukuričné klásky. Uvarenú cviklu ošúpeme a kukuričku opražíme na mede. Na tanier dáme najprv paštrnákové pyré, na ktoré položíme prekrojenú prepelicu a pridáme uvarenú cviklu a kukuričku.