Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 25. júla 2012

Ešte mi zostala na záhrade paprika, tak som ju naplnila vynikajúcim cukinovo-hokkaidovým šalátom.

300 minút
príprava
20 minút
na 70 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 ks
4 ks
20 ks
5 ks
3  listy




Postup

  1. 1

    najprv som si nazbierala po záhrade všetko, čo budem potrebovať..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    zdalo sa mi to moc málo, tak som ešte dozbierala..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    všetko som poriadne umyla a postrúhala..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Všetko je postrúhané a dobre som to premiešala a nechala som , aby sa chute zoznámili navzájom..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    umyla a očistila som si papriku...ešte raz som ju premyla, aby sa vyplavili semená..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    umytú som postavila do vedra dole hlavou, aby prebytočná voda vytiekla..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Potom som papriku naplnila zmesou čalamády...nič som nesolila, pretože nálev bude osolený..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    začala som plniť do pohárov..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    zaliala nálevom: na 4 litre vody som dala 1 l octu,350g. cukru a 100g, soli..ak máte radšej sladšie, treba pridať cukor..poháre som zavíčkovala a môže sa sterilizovať..na 70 st. som sterilizovala 20 min..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    tak čo poviete, nie je to krásne? ak to vyskúšate, ochutnáte prajem vám dobrú chuť..

    Plnená paprika cukinou a tekvičkou hokkaido na zimu /fotorecept/ - obrázok 10

Diskusia k receptu

marijanka712
ako vždy super krásne to vypadá dúfam, že k týmto dobrotkám sa chova v chlieviku aj nejké prasiatko , aby bolo s čím to konzumovať.....
izabella929
@cuckasiska , ďakujem pekne za komentár.-)) ja mám kompotov všelijakých, už sa mi ani nemestia do políc a ešte iba teraz ide paráda, hrušky , slivky až 3 druhy, hrozno...
starkamajka
si velmi sikovna, musim sa pochvalit aj ja zavaram vsetko,hoci sme uz len sami dvaja.
medovnicek
tvoja špajza musí byť pastva pre oči, tie tekvičky ma dostali, nenapadlo by ma ich zavariť
marijanka712
@izabella929 si velmi mladá a velmi šikovná si tak vo veku mojej dcery, a preto tak obdiv ujem, že aj ja sa od teb mám čo učiť pochvaľujem tvoju maminku, že ta k tým to prácam tak svedomito priučila, že ty svoje skúsenosti rozdávaš aj nám v sobotu by som chcela pri tvojom stole sedieť aj ja... ha, ha...
izabella929
@hviezdicka , nuž keď dostaneme aj na niečo také chuť, v obchode takú zaváraninu nekúpiš veru...sú, ale koľko stoja a koľko je v nich Ečok..ďakujem pekne za komentár.-)
salinka
Paradny receptik. Papriky plnene calamadou som uz robilla, ale ta tvoja napln...., hotova synfonia. Mam Hokkaido, tak to vyskusam.
medulienka122
ty si teda výmyselník, taká robota do aleluja... máš však pravdu, také v obchode nekúpiš, tak čo sa dá robiť...Máš to ako na výstavu, sú krásne
violetacamorova
Ahoj izabella pri recepte na kapustove fasirky od @pusta pises, ze si ju vyprazala, chcela som sa spytat, co si myslela samotnu kapustu? Dakujem za odpoved.
izabella929
@violetacamorova , áno, jasné kapustu...treba ju pokrájať na štvrťky a tie štvrťky zase na rezy, ako rezne z mäska...spojiť šparátkom, aby sa nerozpadla a blanšírovať v osolenej vode niekoľko minút, však vieš, že táto letná, nepotrebuje veľa...vybrať z vody, nechať vychladnúť a pekne obaliť v trojobale..ja to už roky nepraktizujem, trojobal...iba vajce a strúhanku, je to chutnejšie a ľahšie.. no a už iba vyprážaš...pravda potom šparátka vybrať...to je niečo výborné a veľmi chutné s novými zemiakmi, posypané petrželnovou vňaťkou a ja robím k nej paradajkový šalát...papaníčko ako lusk.-))) potom daj vedieť, ako chutilo...)))
cica2
si veľmi šikovná, všetko krásne zúžitkuješ :-)
ebaka
výborný nápad,vyskúšam,ukladám,takúto čalamádku som ešte nejedla a v paprike....supéééér




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia