Cuketová roláda
Plnená cuketová roláda (fotorecept)
Autor receptu: frommykitchendotcom
30 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Náplň: Cibuľu nadrobno nakrájame, cesnak pretlačíme a spolu dusíme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a papriku. Dusíme zhruba 10 minút, osolíme podľa chuti a odložíme na stranu.
- 4 cukety nastrúhame a necháme odstáť 10-15 minút, aby pustili vodu. Vajcia zmiešame s pretlačeným cesnakom a nastrúhaným syrom. Po odstátí cukety, scedíme vodu (ja cukety stlačím ešte v rukách) a cuketu pridáme k vajciam a všetko dobre zamiešame. Pridáme soľ a korenie.
Tip: Kto má rád, môže pridať do cesta aj nasekanú pažítku alebo kôprovú vňať.
- Pripravíme si veľký plech, vystelieme ho papierom na pečenie a ten zľahka namažeme olivovým olejom. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Poslednú cuketu nakrájame na tenké kolieska a rovnomerne poukladáme na pripravené cesto.
Dáme piecť na 30-35 min na 190 °C. Po upečení necháme vychladnúť, ináč sa cesto bude trhať!
Vychladnutú roládu otočíme tak, že ju zhora prikryjeme ďalším plechom s papierom a následne spolu otočíme.
- Šampiňónovou náplňou naplníme vnútornú stranu, aby sme mali kolieska cukety na vonkajšej strane.
Opatrne zrolujeme pomocou papiera a necháme chvíľu postáť.
- Roláda bude výborne chutiť keď ju budete podávať s chutným dipom z kyslých uhoriek:
✔️2 ks kyslé uhorky (stredné) nastrúhané najemno
✔️3 PL grécky jogurt
✔️1 strúčik cesnaku( pretlačíme)
✔️soľ
✔️trochu kôprovej vňate
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom