Cuketová roláda

Plnená cuketová roláda (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Náplň: Cibuľu nadrobno nakrájame, cesnak pretlačíme a spolu dusíme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a papriku. Dusíme zhruba 10 minút, osolíme podľa chuti a odložíme na stranu.
  2. 4 cukety nastrúhame a necháme odstáť 10-15 minút, aby pustili vodu. Vajcia zmiešame s pretlačeným cesnakom a nastrúhaným syrom. Po odstátí cukety, scedíme vodu (ja cukety stlačím ešte v rukách) a cuketu pridáme k vajciam a všetko dobre zamiešame. Pridáme soľ a korenie. Tip: Kto má rád, môže pridať do cesta aj nasekanú pažítku alebo kôprovú vňať.
  3. Pripravíme si veľký plech, vystelieme ho papierom na pečenie a ten zľahka namažeme olivovým olejom. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Poslednú cuketu nakrájame na tenké kolieska a rovnomerne poukladáme na pripravené cesto. Dáme piecť na 30-35 min na 190 °C. Po upečení necháme vychladnúť, ináč sa cesto bude trhať! Vychladnutú roládu otočíme tak, že ju zhora prikryjeme ďalším plechom s papierom a následne spolu otočíme.
  4. Šampiňónovou náplňou naplníme vnútornú stranu, aby sme mali kolieska cukety na vonkajšej strane. Opatrne zrolujeme pomocou papiera a necháme chvíľu postáť.
  5. Roláda bude výborne chutiť keď ju budete podávať s chutným dipom z kyslých uhoriek: ✔️2 ks kyslé uhorky (stredné) nastrúhané najemno ✔️3 PL grécky jogurt ✔️1 strúčik cesnaku( pretlačíme) ✔️soľ ✔️trochu kôprovej vňate
  6. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom