Pizza koláčiky

js9mxd - fotkajs9mxd, 9. apríla 2012
Pizza koláčiky
Foto: js9mxd

Môj kolega priniesol na Jozefa tieto koláčiky na oslavu do roboty a veľmi nám chutili. Preto som ich chcel Zobraziť celý popis Môj kolega priniesol na Jozefa tieto koláčiky na oslavu do roboty a veľmi nám chutili. Preto som ich chcel na Veľkú noc vyskúšať. Celkom sa nám podarili, aspoň moja žena ich pochválila.

40 ks
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
300 ml vlažné
42 g
1 KL
150 ml
1 KL
1 KL
1 KL
1 ks na potretie
Plnka:
100 g
100 g
  /podľa chuti/
  /podľa chuti/
 , sezam, hrubá soľ /posypka/




Postup

  1. 1

    Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Pridaním múky, soli, vegety, oregána a oleja vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste cca 1 hodinu. Potom rozdelíme cesto na 5 rovnakých kusov. Z každého ks vypracujeme bochník a vyvaľkáme ho na hrúbku cca 5 mm. Cesto rozkrájame na 8 trojuholníkov. Na cesto uložíme šunku, potrieme kečupom, posypeme pizza korením a na záver položíme plátkový syr. Zrolujeme od širšej strany k vrcholu trojuholníka. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme kmínom a hrubozrnou soľou alebo sézamom. Niekto dáva pred upečením miesto posýpky strúhaný syr. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Z uvedeného množstva sa urobia 3 plechy.

Diskusia k receptu

valeri
Takéto pečivo ide aj u nás. kladám si tvoj recept, páči sa mi
martamm
Robila som ich v nedelu, mala som meniny a v pondelok som ich zobrala do prace. Musim povedat, ze zozali obrovsky uspech, aj som Tvoj recept rozdavala, dufam, ze nevadi... A urcite ich upeciem pri najblizsej prilezitosti zasa... :)
js9mxd
Ahoj martamm, som rad, že si spokojná s receptom a nevadí, len ich propaguj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia