Pizza-chrumkavé trojuholníčky (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
V neďalekej pizzerke robia Pizza chlebík s cesnakom a sézamom. Mám toto chrumkavé pokušenie k dobrému vínu veľmi rada a dnes som si niečo podobné upiekla.
4 porcie |
60 minút príprava |
10 - 15 minút na 145 °C |
Postup
- Cesto som robila som s mliekom. Niekedy dávam miesto mlieka vodu, alebo pivo.
Do misy som si dala múky, ak sa pridáva kukuričná, cesto je pekné žlté. Do stredu som urobila jamu na tekutiny, cukor a droždie. Soľ som vložila do múky mimo tekutín, aby sa nespojila s kváskom. Po dvadsiatich minútach droždie pekne vykyslo, cesto som spracovala a nechala 20 minút kysnúť. Cesto som zas dobre prepracovala a znova dala na 20 minút kysnúť. Nakoniec som urobila 4 rovnaké bochníky. Prvý som trochu naolejovala a rozvaľkala na tenko. Uložila som na okrúhly pizza plech. Z oleja, soli a cesnaku (nepíšem koľko, lebo každý si vie urobiť podľa svojej chuti) som si spravila nátierku, ktorou som cesto potrela. Posypala som sezamom, rozkrájala na 8 trojuholníkov a dala piecť.
- Upečené cesnakové trojuholníky sa hodia samotné, ale aj s dobrou omáčkou alebo klasicky ako chlieb, so šunkou, syrom a nejakou zeleninou.
- Ostatné bochníky som spracovala na klasickú pizzu a poslednú som si surovú zamrazila.