Piškotové ovocno-tvarohové omeletky fotorecept
Foto: izabella929
Ak máte chuť na niečo sladké a rýchle hotové, doporučujem tieto vynikajúce piškotové omeletky.Ja som ich plnila tvarohovou plnkou, ale fantázii sa medze nekladú.Ozdobila Zobraziť celý popisAk máte chuť na niečo sladké a rýchle hotové, doporučujem tieto vynikajúce piškotové omeletky.Ja som ich plnila tvarohovou plnkou, ale fantázii sa medze nekladú.Ozdobila som ich jahodami, ale môže sa použiť akékoľvek sezonne ovocie podľa chuti.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Skôr než začneme piecť, nakreslíme si na pečiaci papier obvod 15-17 cm kruhy podľa nejakej nádoby.ja som použila polievkovú misu s 15 cm obvodom.Pripravila som si hneď 2 papiere, lebo na pekáč sa zmestia iba 4 kolesá.Z tejto dávky mi vyšlo 8 kusov omeletiek..Najprv som si vymiešala zo 6 bielkov,60g.práškového cukru tvrdý sneh..
-
2
6 žltok, 60g.práškového cukru a 2 lyžice vody vymiešame na hustú penu.
-
3
Žltkovú hmotu primiešame do bielkovej,pridáme opatrne z ľahka múku zmiešanú s práškom do pečiva.Vymiešanú piškotovú hmotu som dávala lyžicou na určené kolieska a nožom som cesto roztierala rovnomerne po celom obvode,.,potom som zapla trúbu na 180st.Do vyhriatej trúby som dala cesto, ale pozor, treba sledovať,lebo mne sa piekli 8 minút, to je iba čas, pripraviť si cesto na druhý papier.
-
4
Upečené omeletky..robila som dvojaké veľkosti, jedny omeletky mali obvod 12 cm, a druhé som urobila 15 cm, lebo som nevedela. ktoré budú krajšie.podľa mňa sú krajšie tie 12 cm.
-
5
Hneď po vybratí z trúby som omeletky prehla na polovicu, aby sa mi nelámalo cesto, keď vychladnú.
-
6
Kým sa omeletky chladili, pripravila som si tvarohový krém.Tvaroh som vidličkou popučila, pridala som práškový cukor a postrúhanú citronovú kôru a vanilkový cukor.Keďze som mala domáci ,úplne čerstvý tvaroh, nedalo sa mi inak dosiahnúť natieraciu schopnosť krému len tak, že som k tvarohu pridala 4 lyžice sladkej smotany..Omeletky som vo vnútornej strane natrela do trištvrtiny krémom, preložila som vrch omeletky a do otvoru som dala rozpolené jahody. Keď sa omeletky upečú, treba prehnúť cesto tak, aby časť omeletky, ktorá bola na plechu bola vo vnútri, čiže táto časť sa natiera tvarohom.
-
7
na záver, vrch omeletky som posypala práškovým cukrom.Prajem vám dobrú chuť k tomuto výbornému koláčiku.Ovocie môže byť použité podľa chuti.
varecha.pravda.sk/recepty/stefanska-omeleta/8458-recept.h...