Piškotové ovocno-tvarohové omeletky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. júna 2012

Ak máte chuť na niečo sladké a rýchle hotové, doporučujem tieto vynikajúce piškotové omeletky.Ja som ich plnila tvarohovou plnkou, ale fantázii sa medze nekladú.Ozdobila Zobraziť celý popisAk máte chuť na niečo sladké a rýchle hotové, doporučujem tieto vynikajúce piškotové omeletky.Ja som ich plnila tvarohovou plnkou, ale fantázii sa medze nekladú.Ozdobila som ich jahodami, ale môže sa použiť akékoľvek sezonne ovocie podľa chuti.

8
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
60 g
2 lyžice
6 ks
60 g
150 g
1/2 bal.
Krém:
300 g
1 ks
80 g




Postup

  1. 1

    Skôr než začneme piecť, nakreslíme si na pečiaci papier obvod 15-17 cm kruhy podľa nejakej nádoby.ja som použila polievkovú misu s 15 cm obvodom.Pripravila som si hneď 2 papiere, lebo na pekáč sa zmestia iba 4 kolesá.Z tejto dávky mi vyšlo 8 kusov omeletiek..Najprv som si vymiešala zo 6 bielkov,60g.práškového cukru tvrdý sneh..

    Piškotové ovocno-tvarohové omeletky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    6 žltok, 60g.práškového cukru a 2 lyžice vody vymiešame na hustú penu.

    Piškotové ovocno-tvarohové omeletky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žltkovú hmotu primiešame do bielkovej,pridáme opatrne z ľahka múku zmiešanú s práškom do pečiva.Vymiešanú piškotovú hmotu som dávala lyžicou na určené kolieska a nožom som cesto roztierala rovnomerne po celom obvode,.,potom som zapla trúbu na 180st.Do vyhriatej trúby som dala cesto, ale pozor, treba sledovať,lebo mne sa piekli 8 minút, to je iba čas, pripraviť si cesto na druhý papier.

    Piškotové ovocno-tvarohové omeletky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené omeletky..robila som dvojaké veľkosti, jedny omeletky mali obvod 12 cm, a druhé som urobila 15 cm, lebo som nevedela. ktoré budú krajšie.podľa mňa sú krajšie tie 12 cm.

    Piškotové ovocno-tvarohové omeletky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hneď po vybratí z trúby som omeletky prehla na polovicu, aby sa mi nelámalo cesto, keď vychladnú.

    Piškotové ovocno-tvarohové omeletky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa omeletky chladili, pripravila som si tvarohový krém.Tvaroh som vidličkou popučila, pridala som práškový cukor a postrúhanú citronovú kôru a vanilkový cukor.Keďze som mala domáci ,úplne čerstvý tvaroh, nedalo sa mi inak dosiahnúť natieraciu schopnosť krému len tak, že som k tvarohu pridala 4 lyžice sladkej smotany..Omeletky som vo vnútornej strane natrela do trištvrtiny krémom, preložila som vrch omeletky a do otvoru som dala rozpolené jahody. Keď sa omeletky upečú, treba prehnúť cesto tak, aby časť omeletky, ktorá bola na plechu bola vo vnútri, čiže táto časť sa natiera tvarohom.

    Piškotové ovocno-tvarohové omeletky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na záver, vrch omeletky som posypala práškovým cukrom.Prajem vám dobrú chuť k tomuto výbornému koláčiku.Ovocie môže byť použité podľa chuti.

    Piškotové ovocno-tvarohové omeletky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marijanka712
@izabella929 toto som niekedy dávno pradávno jedla u svojej priateľky ešte z čias povinnej školskej dochádzky a dodnes mám chuť v ústach boli s malinami nemôžem zabudnuť dík za receptík iste ich vyskúšam konečne som sa prostredníctvom teba dopracovala k tomuto receptu krásne vydarené si velmi šikovná a kreatívna ďakujem
margaretka28
Moje teta robievala niečo podobné,len tie piškotky potom navinula na varešku a vznikli také kornútky,tie potom plnila krémom,ale toto je jednoduchšie.KK
zdenkas
To cestíčko sa neroztekalo pri pečení? Véééľmi sa mi to páči,budú za chvíľočku maliny,tak vyskúšam.
izabella929
@zdenkas , vyzerá to tak, akoby to tieklo, ale ono zostalo, len na jednom mieste som potiahla nožom bližšie k druhej omeletke..oni sa neroztekali, krásne sa upiekli a veľm i rýchlo...))doporučujem, cesto je vynikajúce,nie je suché,ale šťavnaté...)
astheart
U nás v cukrárně se prodávají, ale jen se šlehačkou. Jsou vynikající, ale tyhle domácí s ovocem budou lepší! Určitě vyzkouším!
modrykamen
Veru, veru, robíte mi chúťky ! A čo moja cukrovskárska diéta? Ale pre deti a vnukov akurátny počet a iste si pochutia.
evanaaa
Mám dojem, že takéto omeletky sa robievali aj na panvici, podobne ako palacinky. Tuším je to klasické piškótové cesto, možno trochu redšie, ale hádam by som mohla skúsiť.
izabella929
@evanaaa ,máš pravdu, je to klasická piškota ako na zákusky....neviem, na panvici som to veru neskúšala...cesto nie je celkom riedke, ale leje sa na pekáč, ked sa ide piecť...je to výborné šťavnaté cesto a v spojení s tvarohovou plnkou a jahodami príma chuť...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia