Štefánska omeleta

viera1 - fotkaviera1, 26. novembra 2010

Recept je od cukrárky zo známeho tatranského hotela,kde som pracovala a keďže je z čias,keď sa verejné stravovanie riadilo ČSN (normy),predpokladám,že je odtiaľ.V podstate Zobraziť celý popisRecept je od cukrárky zo známeho tatranského hotela,kde som pracovala a keďže je z čias,keď sa verejné stravovanie riadilo ČSN (normy),predpokladám,že je odtiaľ.V podstate je to piškótové cesto.

2
porcie
7-10 minút
príprava
5+5 minút
na 200+170 °C

Suroviny

3 ks
35 gr.
50 gr.
10 gr.
20 gr.




Postup

  1. 1

    Žľtka oddelíme a vyšľaháme do penista s polovicou cukru =1 PL.Bielka tiež vyšľaháme s druhou polovicou cukru do tuha a jemne to zmiešame.Postupne pridávame preosiatu múku.Hmotu vylejeme na maslom vytretú panvicu,vysypanú hr. múkou, ktorá môže do rúry.

  2. 2

    Vložíme do rúry zohriatej na 220°C a po 5-tich minútach prepneme na 170°C a upečieme do zlatova cca ešte 5 min.

  3. 3

    Natrieme džemom,preložíme na polovicu,na tanier pridáme odkvapkaný kompót,môžme aj šľahačku.Je sa teplá.My sme to podávali ako 1 porciu,ale pre 1 osobu to bolo veľa ako dezert.Deťom som to robila bez šľahačky,poliate vanilkovým pudingom.

  4. 4

    Bez váženia: cukor= 2 PL,múka = 3 PL,kopcovité.

Diskusia k receptu

veronka8
S touto omeletkou pre 3 osoby je to fajn.............
Najlepšie pre nečakané návštevy............
marijanka712
s takouto omeletkou som sa stretla ako dieťa u jednej kamarátky jej mamka nám to robila a polievala domácim malinovým sirupom išli sme sa na tom podrhnúť a od vtedy som sa s tým nestretla , ale ked to tu mám teraz to urobím ako dezert ked budú maliny dozrievať na záhrade a pripomeniem si zlaté časy detských prázdnin.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia