Pirôžky plnené klobáskou

Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014
Pirôžky plnené klobáskou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 ml
125 g
40 g
štipka
1/4 čl
2 ks
1 kg
3 ks
500 g
4 PL
2 ks
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Mlieko s maslom ohrejeme, pridáme cukor, rozdrobené droždie, soľ, vajce, trochu múky a nahladko všetko vymiešame. Potom pridáme ostatnú múku a zamiesime cesto. Prikryté cesto necháme na teplom mieste 40 minút podkysnúť.

  2. 2

    Očistený umytý pór nakrájame nadrobno aj s cibuľou. Potom to posmažíme na oleji. Surovú klobásovú hmotu vytlačíme do misky a pridáme pórovú zmes a strúhanku. Takto pripravenú zmes dobre vymiešame.

  3. 3

    Rúru zohrejeme na 200 stupňov. Kysnuté cesto rozvaľkáme na 80 x 50 cm veľký plát a nakrájame z neho 80 obdĺžnikov. Na polovicu dáme plnku, na okrajoch navlhčíme a prikryjeme druhým obdĺžnikom cesta. Okraje stlačením spojíme. Pirôžky potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme 30 minút v rozohriatej rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia