Pirôžky plnené klobáskou
Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 2. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mlieko s maslom ohrejeme, pridáme cukor, rozdrobené droždie, soľ, vajce, trochu múky a nahladko všetko vymiešame. Potom pridáme ostatnú múku a zamiesime cesto. Prikryté cesto necháme na teplom mieste 40 minút podkysnúť.
- 2
Očistený umytý pór nakrájame nadrobno aj s cibuľou. Potom to posmažíme na oleji. Surovú klobásovú hmotu vytlačíme do misky a pridáme pórovú zmes a strúhanku. Takto pripravenú zmes dobre vymiešame.
- 3
Rúru zohrejeme na 200 stupňov. Kysnuté cesto rozvaľkáme na 80 x 50 cm veľký plát a nakrájame z neho 80 obdĺžnikov. Na polovicu dáme plnku, na okrajoch navlhčíme a prikryjeme druhým obdĺžnikom cesta. Okraje stlačením spojíme. Pirôžky potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme 30 minút v rozohriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu