Pirôžky plnené klobáskou

Autor receptu: redakcia

40 ks
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mlieko s maslom ohrejeme, pridáme cukor, rozdrobené droždie, soľ, vajce, trochu múky a nahladko všetko vymiešame. Potom pridáme ostatnú múku a zamiesime cesto. Prikryté cesto necháme na teplom mieste 40 minút podkysnúť.
  2. Očistený umytý pór nakrájame nadrobno aj s cibuľou. Potom to posmažíme na oleji. Surovú klobásovú hmotu vytlačíme do misky a pridáme pórovú zmes a strúhanku. Takto pripravenú zmes dobre vymiešame.
  3. Rúru zohrejeme na 200 stupňov. Kysnuté cesto rozvaľkáme na 80 x 50 cm veľký plát a nakrájame z neho 80 obdĺžnikov. Na polovicu dáme plnku, na okrajoch navlhčíme a prikryjeme druhým obdĺžnikom cesta. Okraje stlačením spojíme. Pirôžky potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme 30 minút v rozohriatej rúre.