Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Jedli ste už šalát z krúpov a pohánky? Je to na spôsob vlašského šalátu, len namiesto zemiakov sú tam krúpy s pohánkou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Mrkvu, kukuricu a hrášok som zohnal v jednom pohári. Salámu krájam na hrubšie slíže, uhorky na drobné kocky a čili posekám na malé kúsky. Čili si zvolte toľko, aké chcete pikantné. Ja som použil pol pohára od Hamé (na druhom obrázku).
-
2
Ďalej si pripravím majonézu a biely jogurt, ktorý je hustý. Miešam to asi skoro na polovicu. Tentokrát som dal viac jogurtu.
-
3
Dva litre vody uvarenej v kanvici som nalial do hrnca 4 l. To aby bolo skôr uvarené. Do vrelej vody som dal 200 ml octu a za PL soli. Po opätovnom rozvarení vody som do nej dal umyte krúpy a pohánku. Varil ich 13 minút a teraz do nich pridal krájanú cibuľu. Odstavil zo sporáku a nechal postáť ešte dve minúty. Potom som to prelial cez sitko a opláchol studenou vodou, kvôli ochladeniu.
-
4
Dal som to do väčšej misy a pridal sterilizovanú zeleninu s nakrájanou salámou aj uhorkou. Tiež čili. Cibuľa je s pohánkou a krúpmi dostatočné uvarená. Mierne posolil a dal majonézu a jogurt premiešal. Nechal som to postáť od večera do rána.
-
5
A ráno nás čakala takáto chuťovka s rožkami na dvore. Slnko už hrialo a vtáky nám do jedenia spievali serenády. Želám aj Vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu