Šalát z krúpov a pohánky
	        Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept)
	        Autor receptu: patroveckypitrs
	         
	        
	        Jedli ste už šalát z krúpov a pohánky? Je to na spôsob vlašského šalátu, len namiesto 
zemiakov sú tam krúpy s pohánkou. 
| 		  
				  	  
				  	8-10 porcií  | 
				  	  
				  	5  minút príprava  | 
				  	  
				  	15  minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravím si suroviny. Mrkvu, kukuricu a hrášok som zohnal v jednom pohári. Salámu krájam na hrubšie slíže, uhorky na drobné kocky a čili posekám na malé kúsky. Čili si zvolte toľko, aké chcete pikantné. Ja som použil pol pohára od Hamé (na druhom obrázku). 
 - Ďalej si pripravím majonézu a biely jogurt, ktorý je hustý. Miešam to asi skoro na polovicu. Tentokrát som dal viac jogurtu. 
 - Dva litre vody uvarenej v kanvici som nalial do hrnca 4 l. To aby bolo skôr uvarené. Do vrelej vody som dal 200 ml octu a za PL soli. Po opätovnom rozvarení vody som do nej dal umyte krúpy a pohánku. Varil ich 13 minút a teraz do nich pridal krájanú cibuľu. Odstavil zo sporáku a nechal postáť ešte dve minúty. Potom som to prelial cez sitko a opláchol studenou vodou, kvôli ochladeniu. 
 - Dal som to do väčšej misy a pridal sterilizovanú zeleninu s nakrájanou salámou aj uhorkou. Tiež čili. Cibuľa je s pohánkou a krúpmi  dostatočné uvarená. Mierne posolil a dal majonézu a jogurt premiešal. Nechal som to postáť od večera do rána. 
 - A ráno nás čakala takáto chuťovka s rožkami na dvore. Slnko už hrialo a vtáky nám do jedenia spievali serenády. Želám aj Vám dobrú chuť.