Kysnutý slaný koláč
Kysnutý slaný koláč

Pikantný posúch so šalotkou, s mozzarellou a hruškami

Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 4. marca 2020
Pikantný posúch so šalotkou, s mozzarellou a hruškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 PL
300 ml vlažná
1/4 kocky
1 PL
200 ml
Navrch:
400 g
4 ks
500 g
2 ks čerstvá
100 g




Postup

  1. 1

    Droždie a cukor rozmiešame vo vlažnej vode a necháme chvíľu postáť na teplom mieste. Vzídený kvások pridáme k ostatným surovinám na cesto, dobre vymiesime a necháme asi hodinu vykysnúť.

  2. 2

    Do kyslej smotany primiešame štipku soli. Hrušky a šalotku očistíme a nakrájame.

  3. 3

    Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a potrieme osolenou kyslou smotanou. Na to potrháme mozzarellu, poukladáme šalotku a hrušky a najemno posekané čili papričky. Pečieme na 220 °C asi 15 minút. Nakoniec posypeme oreganom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia