Pikantný posúch so šalotkou, s mozzarellou a hruškami
Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 4. marca 2020
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 4. marca 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 PL |
|
300 ml vlažná |
|
1/4 kocky |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
Navrch: | |
400 g |
|
4 ks |
|
500 g |
|
2 ks čerstvá |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Droždie a cukor rozmiešame vo vlažnej vode a necháme chvíľu postáť na teplom mieste. Vzídený kvások pridáme k ostatným surovinám na cesto, dobre vymiesime a necháme asi hodinu vykysnúť.
- 2
Do kyslej smotany primiešame štipku soli. Hrušky a šalotku očistíme a nakrájame.
- 3
Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a potrieme osolenou kyslou smotanou. Na to potrháme mozzarellu, poukladáme šalotku a hrušky a najemno posekané čili papričky. Pečieme na 220 °C asi 15 minút. Nakoniec posypeme oreganom.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu