Opečené kuracie prsia so zeleninou

Pikantné kura s čínskou kapustou

Autor receptu: podravka

Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme, opláchneme a osušíme. Posypeme ich korenie na kurča, jednou lyžičkou mletého chilli a koreniny votrieme do mäsa. Presunieme na dosku na krájanie a prikryjeme potravinárskou fóliou. Tĺčikom na mäso prsia naklepeme na rezne. Necháme odpočinúť približne 30 minút.
  2. Čínsku kapustu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu preložíme do misy.
  3. V inej, menšej miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, cukor a šťavu z citróna. Pridáme jednu nadrobno posekanú chilli papričku, hrsť koriandrovej vňate, trochu soli a korenia a zálievku poriadne premiešame s kapustou.
  4. Rozohrejeme tri lyžice oleja vo veľkej panvici alebo grilovacej panvici a namarinované kuracie prsia dozlatista opečieme/ugrilujeme na strednom plameni.
  5. Na podstielku z čínskej kapusty naaranžujeme opečené/ugrilované kuracie prsia a podávame.