Pikantná fazuľová polievka s mletým mäsom fotorecept
Foto: imaginarium
Podobnú som jedla v jednej peruánskej reštaurácii. Volala sa Fabada con pimentón, ale recept som nenašla, tak som spravila aj bez receptu a bola Zobraziť celý popisPodobnú som jedla v jednej peruánskej reštaurácii. Volala sa Fabada con pimentón, ale recept som nenašla, tak som spravila aj bez receptu a bola som maximálne spokojná. Výborne sa hodí v zime, lebo pekne zahreje celé telo.
tepelná úprava
Postup
-
1
Veľkú cibuľu si nakrájame a osmažíme na masti dozlatista. Pridáme mleté mäso a sprudka opečieme.
-
2
Zalejeme rajčinovou šťavou. Ja som použila domácu. Môže sa použiť aj rozmixované lečo.
-
3
Fazuľu, ktorá sa močila cez noc dáme do čistej vody, uvedieme do varu, zlejeme a až potom pridáme do polievky. Ževraj by mala menej nadúvať a mám pocit, že to tak aj skutočne je :)
-
4
Dolejeme vodu, pridáme soľ, mleté čierne korenie a čili papričku. Necháme variť takmer až dovtedy, kým sa fazuľa neuvarí. Pri tomto bode polievku zahustíme múkou rozmiešnou v troške vody, aby sa stihla múka poriadne prevariť.
-
5
Medzičasom si nachystáme mrkvu, petržlen a zemiaky. Keď je fazuľka takmer hotová, tak pridáme koreňovú zeleninu a po chvíľke aj zemiaky. Uvaríme všetko domäkka, dochutíme a máme hotovo.
-
6
Dobrú chuť :)
Ja som použila v podstate teľacie, lebo svokor chová a máme domáce, ktoré sa zabíja veľmi mladé. Ale myslím si, že je jedno, aké sa použije, preto som tam nenapísala konkrétne :)
Dobrou klobáskou nemôžeme nič pokaziť, že ;-)