Fazuľová polievka
Pikantná fazuľová polievka s mletým mäsom (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Podobnú som jedla v jednej peruánskej reštaurácii. Volala sa Fabada con pimentón, ale
recept som nenašla, tak som spravila aj bez receptu a bola som maximálne spokojná.
Výborne sa hodí v zime, lebo pekne zahreje celé telo.
Postup
- Veľkú cibuľu si nakrájame a osmažíme na masti dozlatista. Pridáme mleté mäso a sprudka opečieme.
- Zalejeme rajčinovou šťavou. Ja som použila domácu. Môže sa použiť aj rozmixované lečo.
- Fazuľu, ktorá sa močila cez noc dáme do čistej vody, uvedieme do varu, zlejeme a až potom pridáme do polievky. Ževraj by mala menej nadúvať a mám pocit, že to tak aj skutočne je :)
- Dolejeme vodu, pridáme soľ, mleté čierne korenie a čili papričku. Necháme variť takmer až dovtedy, kým sa fazuľa neuvarí. Pri tomto bode polievku zahustíme múkou rozmiešnou v troške vody, aby sa stihla múka poriadne prevariť.
- Medzičasom si nachystáme mrkvu, petržlen a zemiaky. Keď je fazuľka takmer hotová, tak pridáme koreňovú zeleninu a po chvíľke aj zemiaky. Uvaríme všetko domäkka, dochutíme a máme hotovo.
- Dobrú chuť :)