Pikantná čierna šošovica s tofu
Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 27. apríla 2022
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 27. apríla 2022
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 hrnček |
|
5 cm kúsok (čerstvý) |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 bal. (naturálne, údené alebo marinované) |
|
Postup
-
1
Šošovicu uvaríme s rascou vo vode (v pomere 1 diel šošovice : 2 diely vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne.
- 2
Uvarenú šošovicu scedíme a dáme do misky. Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, čierne korenie, očistenú a nadrobno nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak a nadrobno nakrájaný zázvor. Dochutíme čili a nasekanými vňaťami.
- 3
Tofu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olej a tofu prudko opečieme. Miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili. Na záver môžeme pridať 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava.
- 4
Pikantnú čiernu šošovicu podávame s opečeným tofu.
Tiež Šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu