Šošovica
Šošovica

Pikantná čierna šošovica s tofu

Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 27. apríla 2022
Pikantná čierna šošovica s tofu
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
5 cm kúsok (čerstvý)
1 PL
4 PL
1 strúčik
1 ks
štipka
štipka
štipka
1 bal. (naturálne, údené alebo marinované)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šošovicu uvaríme s rascou vo vode (v pomere 1 diel šošovice : 2 diely vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne.

  2. 2

    Uvarenú šošovicu scedíme a dáme do misky. Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, čierne korenie, očistenú a nadrobno nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak a nadrobno nakrájaný zázvor. Dochutíme čili a nasekanými vňaťami.

  3. 3

    Tofu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olej a tofu prudko opečieme. Miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili. Na záver môžeme pridať 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava.

  4. 4

    Pikantnú čiernu šošovicu podávame s opečeným tofu.

Diskusia k receptu

haji
Toto vypadá prudce jedle, fajn suroviny, skvělé foto, chutné celé hmm

Zaujímavé video z archívu TV Varecha