Šošovica

Pikantná čierna šošovica s tofu

Autor receptu: redakcia

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu uvaríme s rascou vo vode (v pomere 1 diel šošovice : 2 diely vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne.
  2. Uvarenú šošovicu scedíme a dáme do misky. Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, čierne korenie, očistenú a nadrobno nakrájanú šalotku, pretlačený cesnak a nadrobno nakrájaný zázvor. Dochutíme čili a nasekanými vňaťami.
  3. Tofu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olej a tofu prudko opečieme. Miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili. Na záver môžeme pridať 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava.
  4. Pikantnú čiernu šošovicu podávame s opečeným tofu.