Šošovica
Pikantná čierna šošovica s tofu
Autor receptu: redakcia
Postup- Šošovicu uvaríme s rascou vo vode (v pomere 1 diel šošovice : 2 diely vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne.
- Uvarenú šošovicu scedíme a dáme
do misky. Pridáme citrónovú
šťavu, olivový olej, soľ, čierne
korenie, očistenú a nadrobno
nakrájanú šalotku, pretlačený
cesnak a nadrobno nakrájaný zázvor. Dochutíme čili
a nasekanými vňaťami.
- Tofu nakrájame na kocky. Na
panvici zohrejeme olej a tofu
prudko opečieme. Miešame len
opatrne a trochu, aby sme ho
nerozdrvili. Na záver môžeme pridať 1 PL sójovej omáčky a tofu
necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava.
- Pikantnú čiernu šošovicu podávame s opečeným tofu.
|