Bravčová panenka
Piccata milanese
Autor receptu: redakcia
Postup- Omáčka: Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme
nakrájanú šalotku a pokrájané ošúpané paradajky bez stredov. Zalejeme bielym
vínom, necháme ho varom
odpariť, okoreníme, trošku osolíme. Pokvapkáme balzamikovým octom a dusíme, kým sa
paradajky nerozvaria (asi
30 minút). Neskôr môžeme
ešte pridať trošku balzamikového octu, dochutiť soľou
a korením. Úplne na záver pridáme pokrájané listy bazalky
alebo iné čerstvé bylinky, napr.
ligurček.
- Mäso: Mäso nakrájame na plátky,
zľahka naklepeme (najlepšie
cez fóliu), okoreníme. Posypeme nasekaným oreganom
a bazalkou, plátky naukladáme
na seba, tým sa bylinky dostanú
aj na druhú stranu mäsa.
- Pripravíme cestíčko - múku
rozmiešame s vajcami, osolíme,
pristrúhame parmezán. Plátky
mäsa obalíme najskôr v múke,
potom v cestíčku. Následne pomaly opekáme
v oleji na panvici.
- Pripravíme prílohu: Zemiaky očistíme, nakrájame na
mesiačiky a opečieme na oleji dozlatista. Pridáme nasekanú
cibuľu a rozmarín a ešte
trošku restujeme. Dochutíme
soľou a korením.
- Servírujeme tak, že na tanier
dáme trochu omáčky, na ňu
dáme mäso, okraje taniera
po kvapkáme balzamikovým
octom a posypeme ešte strúhaným parmezánom. Potom
ozdobíme čerstvými bylinkami.
Pridáme zemiaky.
|