Bravčová panenka

Piccata milanese

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme nakrájanú šalotku a pokrájané ošúpané paradajky bez stredov. Zalejeme bielym vínom, necháme ho varom odpariť, okoreníme, trošku osolíme. Pokvapkáme balzamikovým octom a dusíme, kým sa paradajky nerozvaria (asi 30 minút). Neskôr môžeme ešte pridať trošku balzamikového octu, dochutiť soľou a korením. Úplne na záver pridáme pokrájané listy bazalky alebo iné čerstvé bylinky, napr. ligurček.
  2. Mäso: Mäso nakrájame na plátky, zľahka naklepeme (najlepšie cez fóliu), okoreníme. Posypeme nasekaným oreganom a bazalkou, plátky naukladáme na seba, tým sa bylinky dostanú aj na druhú stranu mäsa.
  3. Pripravíme cestíčko - múku rozmiešame s vajcami, osolíme, pristrúhame parmezán. Plátky mäsa obalíme najskôr v múke, potom v cestíčku. Následne pomaly opekáme v oleji na panvici.
  4. Pripravíme prílohu: Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji dozlatista. Pridáme nasekanú cibuľu a rozmarín a ešte trošku restujeme. Dochutíme soľou a korením.
  5. Servírujeme tak, že na tanier dáme trochu omáčky, na ňu dáme mäso, okraje taniera po kvapkáme balzamikovým octom a posypeme ešte strúhaným parmezánom. Potom ozdobíme čerstvými bylinkami. Pridáme zemiaky.