Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Z petržlenovej vňate otrháme lístky a dáme ich do mixéra. Prilejeme 100 ml vody a rozmixujeme. K tejto hmote postupne pridávame múku, ďalších 100 ml vody a soľ. Ja som cesto spracovávala v kuchynskom robote. Múku som pridávala po lyžiciach, preto uvádzam množstvo v tejto mierke. Použila som 22 vrchovatých lyžíc hladkej múky.
  2. Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
  3. Potom cesto vyvaľkáme, necháme chvíľu obschnúť a narežeme na širšie rezance. Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode.
  4. Medzitým si pripravíme smrčky (mala som mrazené) a menšiu hlávku brokolice rozoberieme na malé ružičky. Šalotku a údený cesnak nakrájame nadrobno.
  5. Šalotku opražíme na olivovom oleji dosklovita, pridáme cesnak a ešte krátko opražíme.
  6. Do panvice pridáme smrčky
  7. a citrónový tymián. Po 2 minútach pridáme brokolicu a opražíme ďalšie 2 minúty. Ochutíme soľou a nahrubo mletým čiernym korením. Cestoviny vyberáme z vriacej vody rovno do panvice a premiešame s hubovo - brokolicovou zmesou. Servírujeme ihneď. Podľa potreby môžeme pokvapkať olivovým olejom. Ja som použila ochutený - cesnakový.