6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
0,5 l |
|
1,5 l |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
1 kúsok |
|
20 zrniek |
|
10 zrniek |
|
6 zrniek |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
1 hrsť |
|
500 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
2 PL |
|
1 štipka |
|
|
Postup
-
1
Vodu, kapustu, kapustovú vodu dáme variť. Pridáme jablko a dve cibule rozrezané na polovičky, čierne korenie, nove korenie, jalovec, 2 cesnaky, slivky, šupku z citróna, klinčeky bobkový list, postrúhany muškátový orech, horúcou vodou sparené huby, udené mäso + chvost, a varíme.
- 2
Krkovičku pokrájame na kocky a potrieme 4 ks prelisovaného cesnaku. Na masti pripravýme cibuľový základ orestujeme krkovičku posolíme a okoreníme . Zaprášime sladkou mletou paprikou a štiplavou paprikou a zmes vlejeme do kapusty. Varíme 1 hodinu
- 3
Klobásu nakrájame na tenké kolieska a pridáme do kapustnice . Varíme ešte 30 min. Kapustnicu dochutíme soľou, cukrom, octom. Podávame s kopčekom kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu