Petrova Kotlílová Kapustnica

Autor receptu: ratatouille

6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vodu, kapustu, kapustovú vodu dáme variť. Pridáme jablko a dve cibule rozrezané na polovičky, čierne korenie, nove korenie, jalovec, 2 cesnaky, slivky, šupku z citróna, klinčeky bobkový list, postrúhany muškátový orech, horúcou vodou sparené huby, udené mäso + chvost, a varíme.
  2. Krkovičku pokrájame na kocky a potrieme 4 ks prelisovaného cesnaku. Na masti pripravýme cibuľový základ orestujeme krkovičku posolíme a okoreníme . Zaprášime sladkou mletou paprikou a štiplavou paprikou a zmes vlejeme do kapusty. Varíme 1 hodinu
  3. Klobásu nakrájame na tenké kolieska a pridáme do kapustnice . Varíme ešte 30 min. Kapustnicu dochutíme soľou, cukrom, octom. Podávame s kopčekom kyslej smotany.