Perkelt zo sumca s haluškami a ružičkovým kelom
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 11. januára 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 11. januára 2021

Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g (bez kostí) |
|
700 ml |
|
2 ks menšia |
|
3 PL |
|
|
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Halušky: | |
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, krátko opražíme a zalejeme lečom. Dusíme, kým sa lečo a cibuľa nerozpadnú. Môžeme aj prepasírovať. Potom pridáme kusy osoleného, okoreneného sumca a asi 15 minút podusíme na miernom plameni. Na záver pridáme pokrájanú kapiu a dáme prevrieť.
- 2
Z múky, vody a vajca vymiešame cesto na halušky. Nahádžeme ich do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, tak ich scedíme a premyjeme. Halušky zmiešame s tvarohom a nasekaným kôprom. Navrch môžeme dať opraženú prerastenú slaninku (bez masti).
- 3
Ružičkový kel uvaríme v osolenej vode s maslom a podávame ako druhú či alternatívnu prílohu.
Tiež perkelt:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár