Rybací perkelt
Rybací perkelt

Perkelt zo sumca s haluškami a ružičkovým kelom

Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 11. januára 2021
Perkelt zo sumca s haluškami a ružičkovým kelom
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

600 g (bez kostí)
700 ml
2 ks menšia
3 PL
1 PL
2 PL
Halušky:




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, krátko opražíme a zalejeme lečom. Dusíme, kým sa lečo a cibuľa nerozpadnú. Môžeme aj prepasírovať. Potom pridáme kusy osoleného, okoreneného sumca a asi 15 minút podusíme na miernom plameni. Na záver pridáme pokrájanú kapiu a dáme prevrieť.

  2. 2

    Z múky, vody a vajca vymiešame cesto na halušky. Nahádžeme ich do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, tak ich scedíme a premyjeme. Halušky zmiešame s tvarohom a nasekaným kôprom. Navrch môžeme dať opraženú prerastenú slaninku (bez masti).

  3. 3

    Ružičkový kel uvaríme v osolenej vode s maslom a podávame ako druhú či alternatívnu prílohu.

Diskusia k receptu

garanco
Neodvážila by som sa na takú kombináciu - ryba a halušky s tvarohom.
Ale koľko ľudí, toľko chutí!
leaela
@garanco (17.1.2021 18:13)

Je to vynikajuce, jedol som to uz vela krat na juhu Sk aj v H.... ;-)
Pekny nedelny vecer vsetkym :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia