Penne s jogurtovou omáčkou a avokádom
Autor receptu: martinis
Ak je po ruke zrelé avokádo, rád si pripravím tieto cestoviny - sú jednoduché a rýchle, navyše
chuť restovanej cibule s cesnakom vínom je v nich skvelá aj s trochou čili. Celkom fajn aj na
oslavu zajtrajšieho Food Revolution Day pod Jamieho záštitou :)
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Recept z knihy Zdravá kuchyňa. V malej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na nižšom plameni pomaly restujeme cibuľu s cesnakom, až kým nebude voňať a chytať farbu, potom prilejeme lyžicu vína, necháme odpariť a odstavíme.
- Do väčšej misy dáme jogurt, ktorý rozmiešame s druhou lyžicou oleja. Ochutíme soľou a korením a opäť premiešame. Medzitým necháme zovrieť vodu na cestoviny, potom ich do nej vsypeme a varíme. Kým sa penne varia, do jogurtu vmiešame čili papričku, kapary, petržlenovú vňať aj zeler. Avokádo nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
- Penne scedíme a so štipkou soli vmiešame do jogurtovej omáčky. Pridáme avokádo a cibuľu s cesnakom, ešte raz jemne zamiešame a podávame :)