Penne s jogurtovou omáčkou a avokádom

Autor receptu: martinis

Ak je po ruke zrelé avokádo, rád si pripravím tieto cestoviny - sú jednoduché a rýchle, navyše chuť restovanej cibule s cesnakom vínom je v nich skvelá aj s trochou čili. Celkom fajn aj na oslavu zajtrajšieho Food Revolution Day pod Jamieho záštitou :)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Recept z knihy Zdravá kuchyňa. V malej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na nižšom plameni pomaly restujeme cibuľu s cesnakom, až kým nebude voňať a chytať farbu, potom prilejeme lyžicu vína, necháme odpariť a odstavíme.
  2. Do väčšej misy dáme jogurt, ktorý rozmiešame s druhou lyžicou oleja. Ochutíme soľou a korením a opäť premiešame. Medzitým necháme zovrieť vodu na cestoviny, potom ich do nej vsypeme a varíme. Kým sa penne varia, do jogurtu vmiešame čili papričku, kapary, petržlenovú vňať aj zeler. Avokádo nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
  3. Penne scedíme a so štipkou soli vmiešame do jogurtovej omáčky. Pridáme avokádo a cibuľu s cesnakom, ešte raz jemne zamiešame a podávame :)