Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska fotorecept

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 6. septembra 2019 10:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby držali pokope. Plátky od seba jemne oddelíme. Zemiaky poukladáme narezanou stranou nahor na vymastenú zapekaciu misu alebo plech. Potrieme ich roztopeným maslom tak, aby vniklo aj do narezaných častí. Osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre asi 45 minút. Asi 5 minút pred dokončením posypeme zemiaky postrúhaným parmezánom a dopečieme.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme mrkvovo–pomarančové pyré. Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a uvaríme domäkka.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarenú mrkvu rozmixujeme a primiešame vytlačenú šťavu z pomaranča.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Filety zo zubáča osolíme a pečieme na masle vo vyhriatej rúre asi 16 minút.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zubáča podávame s upečenými parmezánovými zemiakmi, mrkvovým pyré a dozdobíme majonézou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist