Pečený zubáč
Pečený zubáč

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska fotorecept

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 6. septembra 2019
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g filety
800 g
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby držali pokope. Plátky od seba jemne oddelíme. Zemiaky poukladáme narezanou stranou nahor na vymastenú zapekaciu misu alebo plech. Potrieme ich roztopeným maslom tak, aby vniklo aj do narezaných častí. Osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre asi 45 minút. Asi 5 minút pred dokončením posypeme zemiaky postrúhaným parmezánom a dopečieme.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme mrkvovo–pomarančové pyré. Mrkvu očistíme, pokrájame na kolieska a uvaríme domäkka.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarenú mrkvu rozmixujeme a primiešame vytlačenú šťavu z pomaranča.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Filety zo zubáča osolíme a pečieme na masle vo vyhriatej rúre asi 16 minút.

    Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zubáča podávame s upečenými parmezánovými zemiakmi, mrkvovým pyré a dozdobíme majonézou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: