Pečený pstruh
Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok.* Ak ale nemáte radi bataty, kľudne ich nahraďte zemiakmi.
1 porcia |
25 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pstruha obalíme v zmesi mletej papriky, rasce, bieleho korenia a soli.
- Dáme ho do pekáčika, kde sme predtým roztopili maslo.
Vložíme do rúry a na 180 °C pečieme asi 20 minút (podľa veľkosti pstruha). V polovici pečenia pstruha otočíme.
- Batat očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Potom popučíme, pridáme nasekanú vňať a premiešame.
- Na oleji na panvici opekáme asi 7-8 minút na strednom ohni celé strúčiky fazuliek, pričom ich často premiešame. Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a odstavíme.
- Pstruha podávame s batatovou kašou a fazuľkami.