Pečený pstruh

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok.* Ak ale nemáte radi bataty, kľudne ich nahraďte zemiakmi.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pstruha obalíme v zmesi mletej papriky, rasce, bieleho korenia a soli.
  2. Dáme ho do pekáčika, kde sme predtým roztopili maslo. Vložíme do rúry a na 180 °C pečieme asi 20 minút (podľa veľkosti pstruha). V polovici pečenia pstruha otočíme.
  3. Batat očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Potom popučíme, pridáme nasekanú vňať a premiešame.
  4. Na oleji na panvici opekáme asi 7-8 minút na strednom ohni celé strúčiky fazuliek, pričom ich často premiešame. Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a odstavíme.
  5. Pstruha podávame s batatovou kašou a fazuľkami.