Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi videorecept
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Kožu na bôčiku narežeme na štvorce. Dobre osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky, cesnak na plátky.
- 2
Pripravíme si hlbší pekáč, vložíme doň kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a cesnak. Na kapustu položíme pripravený bôčik kožou na vrch. Pridáme rascu, bobkový list a jemne polejeme olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 až 45 minút.
- 3
V hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme pirohy a vypražíme ich dozlatista z obidvoch strán.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Môžeš kvalitne vypotiť aj vo fitku. (Ešte sú otvorené) : )
ale piecť bôčik na kyslej kapuste. Je podľa mňa dobrý nápad.