Pečený bôčik

Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi (videorecept)

Autor receptu: sons

Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.

10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kožu na bôčiku narežeme na štvorce. Dobre osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky, cesnak na plátky.
  2. Pripravíme si hlbší pekáč, vložíme doň kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a cesnak. Na kapustu položíme pripravený bôčik kožou na vrch. Pridáme rascu, bobkový list a jemne polejeme olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 až 45 minút.
  3. V hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme pirohy a vypražíme ich dozlatista z obidvoch strán.