Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi videorecept
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1,2 kg |
|
1 kg |
|
2 ks |
|
0,6 l |
|
3 strúčiky |
|
2 g |
|
2-3 ks |
|
2 g |
|
5 g |
|
1 kg mrazené |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kožu na bôčiku narežeme na štvorce. Dobre osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky, cesnak na plátky.
- 2
Pripravíme si hlbší pekáč, vložíme doň kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a cesnak. Na kapustu položíme pripravený bôčik kožou na vrch. Pridáme rascu, bobkový list a jemne polejeme olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 až 45 minút.
- 3
V hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme pirohy a vypražíme ich dozlatista z obidvoch strán.
Tiež pečený bôčik:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Môžeš kvalitne vypotiť aj vo fitku. (Ešte sú otvorené) : )
ale piecť bôčik na kyslej kapuste. Je podľa mňa dobrý nápad.