Pečeňová paštéta z rúry
Foto: razomzastolom
Paštéta je ideálna na každodenný aj sviatočný stôl. Jednoduchá príprava.
Zdroj: Youtube
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Pečeň pomlieť do hladka.
- 2
Cibuľu nadrobno nakrájať, opražiť na oleji dozlatista, vychladiť.
- 3
Do sušienok pridať mlieko a roztopené maslo, nechať postať 10 minút a trošku rozmiešať lyžičkou. Potom pridať vajcia, opraženú cibuľu, mletú pečeň, soľ, korenie a ručným tyčovým mixérom vymiešať do hladka.
- 4
Homogénnu hmotu vyliať do formy 11x30 cm, vložiť do rúry zohriatej na 170 °C a piecť 1 hodinu.
- 5
Po pečení paštétu nechať 1-2 hodiny schladiť a odložiť do chladničky do úplného stuhnutia.
- 6
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/bp6YAOKyD64
Tiež pečeňová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Maslove susienky z LIDLu. Znacka "Sondey Butter Biscuits".
Pekny vecer!
Ďakujem.