Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta z rúry

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 2. novembra 2021

Paštéta je ideálna na každodenný aj sviatočný stôl. Jednoduchá príprava.
Zdroj: Youtube

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
1 ks
3 PL
2 ks
250 ml
125 g
200 g
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pečeň pomlieť do hladka.

  2. 2

    Cibuľu nadrobno nakrájať, opražiť na oleji dozlatista, vychladiť.

  3. 3

    Do sušienok pridať mlieko a roztopené maslo, nechať postať 10 minút a trošku rozmiešať lyžičkou. Potom pridať vajcia, opraženú cibuľu, mletú pečeň, soľ, korenie a ručným tyčovým mixérom vymiešať do hladka.

  4. 4

    Homogénnu hmotu vyliať do formy 11x30 cm, vložiť do rúry zohriatej na 170 °C a piecť 1 hodinu.

  5. 5

    Po pečení paštétu nechať 1-2 hodiny schladiť a odložiť do chladničky do úplného stuhnutia.

  6. 6

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/bp6YAOKyD64

Diskusia k receptu

farbuska
Recept sa mi pozdáva, avšak rada by som vedela presnejšie, o aký typ sušienok ide. Predpokladám, že nejaké slané, ale tých je nepreberné množstvo. Niečo ako sucháre?
evanaaa
Robievam paštéčku na rýchlu spotrebu do vaničky, robila som aj v rúre, ale bez nejakého základu na spodok, vyliala som ju priamo do formy a tak piekla......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia