Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta z rúry

Autor receptu: razomzastolom

Paštéta je ideálna na každodenný aj sviatočný stôl. Jednoduchá príprava.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pečeň pomlieť do hladka.
  2. Cibuľu nadrobno nakrájať, opražiť na oleji dozlatista, vychladiť.
  3. Do sušienok pridať mlieko a roztopené maslo, nechať postať 10 minút a trošku rozmiešať lyžičkou. Potom pridať vajcia, opraženú cibuľu, mletú pečeň, soľ, korenie a ručným tyčovým mixérom vymiešať do hladka.
  4. Homogénnu hmotu vyliať do formy 11x30 cm, vložiť do rúry zohriatej na 170 °C a piecť 1 hodinu.
  5. Po pečení paštétu nechať 1-2 hodiny schladiť a odložiť do chladničky do úplného stuhnutia.
  6. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/bp6YAOKyD64