Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta z rúry
Autor receptu: razomzastolom
Paštéta je ideálna na každodenný aj sviatočný stôl. Jednoduchá príprava.
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Pečeň pomlieť do hladka.
- Cibuľu nadrobno nakrájať, opražiť na oleji dozlatista, vychladiť.
- Do sušienok pridať mlieko a roztopené maslo, nechať postať 10 minút a trošku rozmiešať lyžičkou. Potom pridať vajcia, opraženú cibuľu, mletú pečeň, soľ, korenie a ručným tyčovým mixérom vymiešať do hladka.
- Homogénnu hmotu vyliať do formy 11x30 cm, vložiť do rúry zohriatej na 170 °C a piecť 1 hodinu.
- Po pečení paštétu nechať 1-2 hodiny schladiť a odložiť do chladničky do úplného stuhnutia.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/bp6YAOKyD64