Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie fotorecept
Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky a bataty ošúpeme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Slaninu narežeme na tenké plátky, hrubé asi 3-4 mm.
-
2
Pekáč vymastíme olejom a striedavo do neho nastojato ukladáme plátok zemiaka, batatu a slaniny. Takto vyložíme celý pekáč. Veľkosť pekáča zvolíme tak, aby nám okolo surovín neostalo voľné miesto.
-
3
Zakryté pečieme v rúre na 180 °C domäkka (20-25 minút).
- 4
Potom si zvolíme možnosť podľa potreby použitia. 1. možnosť: Upečené použijeme ako prílohu k mäsu.
- 5
2. možnosť: Posypeme strúhaným syrom a vrátime do rúry zapiecť. Používame ako samostatný chod so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu