Pečené zemiaky piatich chutí
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Rozpálime gril, pripravíme 8 kusov alobalu dostatočne veľkých na zabalenie zemiakov. Do misky dáme olej, cesnak, papriku, soľ, čierne korenie a poriadne rozmiešame, potom do marinády namočíme zemiaky. Neskôr ich zabalíme do alobalu, položíme na gril a hodinu pečieme.
- Bylinkové maslo: Maslo vložíme do misky, pridáme bylinky, cesnak a soľ, všetko dôkladne vyšľaháme metličkou.
- Jogurtový dresing: Jogurt, kečup, čili a cesnak dáme do misky a dôkladne premiešame, podľa potreby osolíme.
- Huby so slaninou: Na panvici orestujeme slaninu, pridáme nakrájané huby a dusíme domäkka.
- Bylinková smotana: Smotanu dáme do misky, pridáme bylinky, premiešame a dochutíme soľou a korením.
- Kuracie rezance so syrom: Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Syr nastrúhame.
- Zemiaky vyberieme z alobalu, krížom ich nakrojíme a servírujeme s plnkami.
|