Pečené zemiaky piatich chutí

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rozpálime gril, pripravíme 8 kusov alobalu dostatočne veľkých na zabalenie zemiakov. Do misky dáme olej, cesnak, papriku, soľ, čierne korenie a poriadne rozmiešame, potom do marinády namočíme zemiaky. Neskôr ich zabalíme do alobalu, položíme na gril a hodinu pečieme.
  2. Bylinkové maslo: Maslo vložíme do misky, pridáme bylinky, cesnak a soľ, všetko dôkladne vyšľaháme metličkou.
  3. Jogurtový dresing: Jogurt, kečup, čili a cesnak dáme do misky a dôkladne premiešame, podľa potreby osolíme.
  4. Huby so slaninou: Na panvici orestujeme slaninu, pridáme nakrájané huby a dusíme domäkka.
  5. Bylinková smotana: Smotanu dáme do misky, pridáme bylinky, premiešame a dochutíme soľou a korením.
  6. Kuracie rezance so syrom: Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Syr nastrúhame.
  7. Zemiaky vyberieme z alobalu, krížom ich nakrojíme a servírujeme s plnkami.