Pečená zelenina

Pečené sladké zemiaky a mrkva s cesnakovým dipom

Autor receptu: hviera

Pečené sladké zemiaky aj mrkva sa dá jesť aj zvlášť, ako ľahká večera alebo ako príloha k mäsu alebo zelenine. Obe sú trochu do sladka a cesnakový dip to vyrovnáva. Vhodné aj pre návštevy, napríklad v kombinácii so surovou zeleninou a iným dipom alebo salsou.

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sladké zemiaky aj mrkvu nakrájame, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme do piecť do rúry. Na takých 45 minút, závisí od veľkosti nakrájaných kúskov.
  2. Kyslú smotanu vymiešame so soľou, provensalským korením a roztlačeným cesnakom a prípadne aj strúhaným syrom. Hotovo, už len čakáme na mrkvu a zemiaky.
  3. Pečie sa to celkom dlho, napriek tomu to považujem za rýchle jedlo. V rúre to len nechám a nemusím sa starať :)