Pečená zelenina
Pečené sladké zemiaky a mrkva s cesnakovým dipom
Autor receptu: hviera
Pečené sladké zemiaky aj mrkva sa dá jesť aj zvlášť, ako ľahká večera alebo ako príloha k mäsu alebo zelenine. Obe sú trochu do sladka a cesnakový dip to vyrovnáva. Vhodné aj pre návštevy, napríklad v kombinácii so surovou zeleninou a iným dipom alebo salsou.
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Sladké zemiaky aj mrkvu nakrájame, potrieme olivovým olejom, posolíme a dáme do piecť do rúry. Na takých 45 minút, závisí od veľkosti nakrájaných kúskov.
- Kyslú smotanu vymiešame so soľou, provensalským korením a roztlačeným cesnakom a prípadne aj strúhaným syrom. Hotovo, už len čakáme na mrkvu a zemiaky.
- Pečie sa to celkom dlho, napriek tomu to považujem za rýchle jedlo. V rúre to len nechám a nemusím sa starať :)