Plnená paprika
Pečené papriky plnené mletým mäsom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup- Cibuľu a cesnak ošúpeme, štyri strúčiky cesnaky necháme vcelku, zvyšok spolu s cibuľou nadrobno nasekáme. Mleté mäso vložíme do misy, pridáme vajce, strúhanku, cibuľu, nasekaný cesnak, lístočky tymianu, dochutíme soľou, čiernym korením a premiešame.
- Z paprík odstránime stopky a zrniečka, papriky naplníme mäsovou zmesou, pokvapkáme olejom
a vložíme do misy na zapekanie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 15 minút.
- Paradajky rozpolíme a pridáme do misy k paprikám spolu s celými strúčikmi cesnaku. Necháme ďalších 5 minút piecť, potom prilejeme paradajkový pretlak, pridáme bobkový list, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pečieme ešte 30 minút. Hotové papriky ozdobíme vetvičkami tymianu
a ihneď podávame.
|