Plnená paprika

Pečené papriky plnené mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Postup

  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme, štyri strúčiky cesnaky necháme vcelku, zvyšok spolu s cibuľou nadrobno nasekáme. Mleté mäso vložíme do misy, pridáme vajce, strúhanku, cibuľu, nasekaný cesnak, lístočky tymianu, dochutíme soľou, čiernym korením a premiešame.
  2. Z paprík odstránime stopky a zrniečka, papriky naplníme mäsovou zmesou, pokvapkáme olejom a vložíme do misy na zapekanie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 15 minút.
  3. Paradajky rozpolíme a pridáme do misy k paprikám spolu s celými strúčikmi cesnaku. Necháme ďalších 5 minút piecť, potom prilejeme paradajkový pretlak, pridáme bobkový list, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Pečieme ešte 30 minút. Hotové papriky ozdobíme vetvičkami tymianu a ihneď podávame.