Foto: diabambulka
Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...
porcií
na 180-200 °C
Suroviny
700 g |
|
700 g |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
Marináda : | |
1/2 čajovej lyžičky |
|
50 ml |
|
1/2 hlavičky |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
z 1 citróna |
|
z 1 ks |
|
|
Postup
-
1
Marináda : tymián, petržlenovú vňať, olivový olej, pretlačený cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ dobre premiešame.
-
2
Mäso zvrchu viackrát narežeme a potrieme marinádou. Na niekoľko hodín dáme do chladničky marinovať.
-
3
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Dáme do misy osolíme, pridáme mletú rascu a všetko spolu dobre premiašame.
-
4
Petržlen očistíme a nakrájame.
-
5
Umyté hrušky nakrájame na osminky. Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, petržlen, hrušky.
-
6
Potom vyberieme mäso z marinády, položíme na pripravenú zeleninu a polejeme zvyšnou marinádou a troškou vody.
-
7
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 90 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Po 90 minútach teplotu zvýšime na 200 stupňov a dopekáme ešte 20 minút do chrumkava. Počas pečenia mäso obraciame.
-
8
Dobrú chuť :-)))
a chcem sa aj poďakovať všetkým gratulantom...Od šťastia mi až slzy šťastia vyhrkli :-)))Ešte raz ďakujem :-) dozjedenia priatelia...