Netradičná víkendová krkovička fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 12. apríla 2011

Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...

5
porcií
110 minút
na 180-200 °C

Suroviny

700 g
700 g
2 ks
3 ks
Marináda :
1/2 čajovej lyžičky
50 ml
1/2 hlavičky
1/2 čajovej lyžičky
  z 1 citróna
z 1 ks




Postup

  1. 1

    Marináda : tymián, petržlenovú vňať, olivový olej, pretlačený cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ dobre premiešame.

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso zvrchu viackrát narežeme a potrieme marinádou. Na niekoľko hodín dáme do chladničky marinovať.

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Dáme do misy osolíme, pridáme mletú rascu a všetko spolu dobre premiašame.

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Petržlen očistíme a nakrájame.

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Umyté hrušky nakrájame na osminky. Do vymasteného pekáča dáme zemiaky, petržlen, hrušky.

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom vyberieme mäso z marinády, položíme na pripravenú zeleninu a polejeme zvyšnou marinádou a troškou vody.

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 90 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Po 90 minútach teplotu zvýšime na 200 stupňov a dopekáme ešte 20 minút do chrumkava. Počas pečenia mäso obraciame.

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť :-)))

    Netradičná víkendová krkovička (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

korbacik
... toto sa mi pozdáva, krkovičku nekupujem skoro vôbec - prekážajú mi v nej tie mastičky - ale tento recept fakt vyskúšam. Bože, neviem prečo čítam všetky recepty pred raňajkami:))) Ukladám a ďakujem. Pekný deň.
kata50
Krásne upečené aj mäso aj zemiaky :-))
afataga
mnaaaaam vyzera uzasne, ale ja nemam rada hrusky, asi by sa dali nahradit jablkami
paveljrk
Ešte že som po obede.Nádherné a priamo na zjedenie.Vyskúšam,ukladám do MKK.
diabambulka
afataga ahoj, určite by sa dali hrušky nahradiť jablkami, veď jabĺčka sa používajú častejšie ako hrušky pod mäsko, tak si myslím, že to bude vývorné, daj vedieť a prajem pekný deň :-)))
diabambulka
afataga ahoj, určite by sa dali hrušky nahradiť jablkami, veď jabĺčka sa používajú častejšie ako hrušky pod mäsko, tak si myslím, že to bude vývorné, daj vedieť a prajem pekný deň :-)))
jody
Velmi pekna inspiracia, paci sa mi to veru cele a okamzite by som si dala.
sportak
Moja prvá veta po prečítaní receptu: Tak toto môže byť paráda. Teraz už si len počkať na peknú krkovičku. Hrušky majú aj v bille. Jednoduchá príprava mi jednoducho vyhovuje.
cica2
a dá sa odlepiť od Varechy a tak skvelých receptov?...už pred hodinou som sa chystala do hajan :))....@diabambulka , krásny recept a aj to úvodné foto je nádherné!!!!...vďaka za ďalší úžasný recept, mám čo zase skúšať:)...len nedám hrušky, to moji nechcú. Skôr tie jablká;-)
pacik
Gratulujem k výhre, určite recept vyskúšam, vyzerá fakt jedlo :-)))
jatanika
gratulujem k výhre! tá netradičná kombinácia s hruškami sa mi páči...
jody
Blahoželám aj ja, výhra je v správnych rukách! :-)
diabambulka
Som šťastná, že sa Vám môj receptík páči
a chcem sa aj poďakovať všetkým gratulantom...Od šťastia mi až slzy šťastia vyhrkli :-)))Ešte raz ďakujem :-) dozjedenia priatelia...
marianne69
...aj ja sa pripajam ku gratulantom,urcite niekedy skusim,krkovicku maju doma asi najradsej z bravcoveho maska.....
evusik
pekný recept, zaujímavé kombinácie..... gratulujem k výhre :-))))
evusik
pekný recept, netradičné chute... gratulujem k výhre :-))))
cica2
gratulujem k výhre, teším sa s tebou :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia