Bravčové karé s jablkami fotorecept

marianne - fotkamarianne, 16. januára 2012
Bravčové karé s jablkami (fotorecept)
Foto: marianne

Je to vyborne a jednoduche jesenno-zimne jedlo.Vecer som maso pripravila na pecenie a az na druhy den piekla,ale nie je to podmienkou.Krasne preslo vsetkymi Zobraziť celý popisJe to vyborne a jednoduche jesenno-zimne jedlo.Vecer som maso pripravila na pecenie a az na druhy den piekla,ale nie je to podmienkou.Krasne preslo vsetkymi vonami a chutami.Vyborne je s americkymi zemiakmi a pochutkovym ruzickovym kelom.

6
porcií
15min minút
príprava
1 hod 30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
5-6 ks vacsie
1 CL
1 CL
3-4 struciky
1 dl
2-4 dl na podliatie




Postup

  1. 1

    Umyte a osusene kare narezeme na rezne,ale len do 3/4,aby ostalo v celku.

    Bravčové karé s jablkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablka zbavime jadier, pokrajame na platky.

    Bravčové karé s jablkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske zmiesame olej,rascu,sol a cesnak.

    Bravčové karé s jablkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S touto zmesou vynatierame kare.

    Bravčové karé s jablkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kolieska jablk vkladame medzi rezne.

    Bravčové karé s jablkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vlozime do hlbsieho pekaca,oblozime zvyskom jablk a podlejeme vodou.Dame piect.Pocas pecenia sem -tam polievame vypekom.Podavame s opekanymi zemiakmi alebo ryzou.

    Bravčové karé s jablkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marijanka712
mám skúsenosti s jablkami a mäsom a preto to vysoko chválim iste aj tento spôsob vyskúšam je to iste šťavnaté no a tá chuť hotové nebíčko v papuli......
tatranka
Tiež mám rada kombináciu mäsa a ovocia.Chutí mi to a tento tvoj recept vítam.Ukladám do kk.
babkamt
Vyzerá to skvelo.Recept ukladám , príležitostne vyskúšam.
tothka
Toto by mi určite chutilo, vyskúšam. Chválim pekné spracovanie receptu.
marianne69
Dakujem dievcata,som rada,ze sa paci.Je to stary recept,chutovo velmi dobry,jablkami nesetrite,nabuduce dam aj ja viac.Krasne vonaju a masko je stavnate.
alexdidi
Krásny a iste aj chutný recept,mám rada kombinácie mäsa a ovocia....
jarunka
Foto vyzera krasne, lakajuco a urcite tak aj chuti.
marianne69
Sa tesim ze sa vam paci,ak sa rozhodnete vyskusat, verim,ze budete spokojne.:-)
helca103
robím mäsko na jablkách ale vyskúšam aj toto. Páči sa mi to vkladanie koliesok jablk medzi rezne. Jablk dávam vždy veľa lebo sú fantastické aj samotné ked prejdu tými chutami ....... ukladám
irenaw
fíha, fíha aký zaujímavý recept, vyzerá to výborne
dorisa
to je krásny recept, neviem, ako to spolu chutí, ale vyzera to nadherne:)
palokuchki
Pekne si to skombinovala. Muselo to byt velmi chutne. Bravcovina a jablko k sebe naozaj pasuju.
jerica
dnes budem robiť mäsko podľa tvojho receptu, už sa teším:-)
marianne69
@jerica drzim palecky,aby sa vydarilo a chutilo Vam:-)kludne daj viac jablk a dobre popiect, zalezi na rure,najskor zakryte a a potom na 15 min.len farbu chytit.Ale ty si vychyrena pani kucharka,vies ako na to:-)
eriqa231
vyzerá to a určite aj chutí výborne,tak najbližšie vyskušam:)
babidka
skoda , ze som vsetko kare zo zabijacky naporcovala na platky a tak dala mrazit :-(( Ale urobim to asi s krkovickou - mam taky krasny nemastny kusok , ten sa na to urcite da pouzit :-)
jerica
Tak a bola som u nášho mäsiara (perfektný súkromník), dal mi vybrať,vybrala som si krásne karé, nie krátke ale to kde sa začína do krkovičky,ja len to kupujem,dokonca aj ružičkový kel som dostala,v "dobrých jablkách" fa.Boni Frukti som kúpila jablkovú šťavu a tou to podlejem, dnes si všetko nachystám a ráno sa ide na to.Už sa na to teším,piecť budem v tupperware pekáčiku,idem na istotu:-)
marianne69
:-) dakujem vam vsetkym dievcata:-) @babidka potom daj vediet ake to bolo s tou krkovickou,mne uz tiez chodila po rozume,je stavnatejsia ako kare,ale toto bol povodny recept,tak som neexperimentovala:-)@katka50 ja som veru spravila 6 porcii,reku bude na dva dni,sme traja,ale na dnes ostal jeden kusok,tak som ho fukla do rizota...@jerica dobry masiar sa ceni a s tou jablkovou stavou skvely napad,aj ja skusim,ale aj tie jablcka pustia sost stavy,este ked sa podleje...
marianne69
@jerica este som zabudla,ak ides robit ruzickovy kel,tak v receptoch mam jeden vyborny recept:Pochutkovy ruzickovy kel,vyborne sa k tomu hodi:-)mozno by Ti zapasoval....
aroooo
musí to byť fajn, zvyknem pridávať jablká k pečeniu mäsa, zaujímavá je tá marináda, ktorou sa to potiera, ja by som tam skúsila dať aj 1 KL horčice, na zvýraznenie, nepokazilo by to to mäso?
sylvinka
tiež zvyknem piecť mäsko aj s jablkami,vyskúšam takto,podľa teba, tá úvodná fotka je neodolateľná!
zdenka1009
Jablčka k pečenému mäsu sa fantasticky doplňajú, ružičkový kel to je pre mňa delikatesa, čo dodať, dobrý tip osláviť manželove narodeniny
Dobrým jedlom/január/. Ď.
evanaaa
Vidím, že viaceré z vás majú rrady a aj používajú kombináciu jabĺk a mäsa, aj som len raz robila (krkovičkové veže), tam som dala miesto ananásu jablko a muž sa už čudoval, čo som to tam dala, takže u nás také kombinácie - mäso s ovocím- moc nejdú, ani neskúšam ( ani pridávanie džemov a pod.), len na med som si zvykla, ináč nie. Ale nehovorím, ak by som toto ochutnala iste by mi chutilo, ak by som to ja nerobila.
cica2
lákavý a krásny recept :-)...kk
babidka
dievcata , kludne to urobte aj z krkovickou .-)))) Odskusane , vyborne !
marianne69
@adejka ja som to prvu hodinku piekla zakryte a dalsiu polhodinku odokryla a polievala az chyti taky chrumkavy povrch.
chapona
toto musím mať:))
teda musím to vyskúšať, dík za rct
jerica
@marianne69 piekla som ,zaliala som šťavou z čerstvého grepu,bolo výborné,ja pečiem v pekáči tupperware , tam netreba podlievať žiadnou vodou. Nemala som po upečení také krásne ako ty,ale bolo šťavnaté & mňakové , jedná báseň,aby som nezabudla,piekla som aj s rebierkami.


marianne69
@jerica urobila si mi obrovsku radost:-) som rada,ze Vam chutilo a dala si vediet,ja som robila uz aj z krkovicou ako @babidka poradila a tiez to bolo vyborne.
jerica
@marianne69 to bola krkovička,ale hneď začiatok po karé,krásne mäsko,vynikajúce s tou grepovou šťavou.Jablko medzi mäskom sa úplne stratilo,po dopečení plátky jablka zapadly do zárezu . Robila som aj s červeným vínom,(recepty Andy a Alex ORF2) , ale to je už o inom recepte.
katkapn
mňam, tak toto musí byť vynikajúce mäsko, už viem, čo bude na obed, ďakujem za receptík :)
eviana
@marianne... no čo Ti budem hovoriť? Láska na prvý pohľad :) Dám potom určite vedieť dojmy a pojmy :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia