Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom
na 180 °C
Suroviny
700 g |
|
130 g mleté |
|
4-5 PL nastrúhaný (Inovec 30% ) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
(zelená vňať) |
|
čerstvá |
|
|
|
(mletá/drvená) |
|
|
|
|
|
4-5 PL domáca |
|
|
Postup
-
1
U nás boli dnes na obed s jednoduchou kôprovou omáčkou a varenými zemiakmi. Ale chutia aj čerstvým zeleninovým šalátom.
-
2
Menšie dve cukety zvonku ošúpem, zvnútra odstránim jadierka a nastrúham ju na väčších slzičkách v extra miske. Osolím ju, nechám asi 15 minút stáť, aby pustila šťavu, ktorú potom vytlačím.
- 3
Do väčšej misky dávam cuketu už bez šťavy, mleté morčacie mäso, celé vajce, vaječný bielok (čo mi ostal pri varení kôprovej omáčky), nasekanú petržlenovú vňať, nastrihanú zelené pierka z cibuľky, rascu, červenú mletú papriku, sušený cesnak, nastrúhaný tvrdý syr a rukou riadne vymiešam. Podľa hustoty nasypem jemnú domácu strúhanku a premiešam.
- 4
Z fašírkovej masy rukami tvarujem guľky približne rovnakej veľkosti (použila som menšiu porciovačku na ryžu) a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch guliek pokvapkám olejom.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút a potom guľky obrátim, pokvapkám olejom a v rúre pečiem znova asi 20-30 minút. Kontrolujem. Čas pečenia závisí od výkonu rúry.
Tiež cuketové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu