Cuketové fašírky
Cuketové fašírky

Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 19:38
Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom
Foto: helena10
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
130 g mleté
4-5 PL nastrúhaný (Inovec 30% )
1 ks
1 ks
 (zelená vňať)
 čerstvá
 (mletá/drvená)
4-5 PL domáca




Postup

  1. 1

    U nás boli dnes na obed s jednoduchou kôprovou omáčkou a varenými zemiakmi. Ale chutia aj čerstvým zeleninovým šalátom.

    Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Menšie dve cukety zvonku ošúpem, zvnútra odstránim jadierka a nastrúham ju na väčších slzičkách v extra miske. Osolím ju, nechám asi 15 minút stáť, aby pustila šťavu, ktorú potom vytlačím.

  3. 3

    Do väčšej misky dávam cuketu už bez šťavy, mleté morčacie mäso, celé vajce, vaječný bielok (čo mi ostal pri varení kôprovej omáčky), nasekanú petržlenovú vňať, nastrihanú zelené pierka z cibuľky, rascu, červenú mletú papriku, sušený cesnak, nastrúhaný tvrdý syr a rukou riadne vymiešam. Podľa hustoty nasypem jemnú domácu strúhanku a premiešam.

  4. 4

    Z fašírkovej masy rukami tvarujem guľky približne rovnakej veľkosti (použila som menšiu porciovačku na ryžu) a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch guliek pokvapkám olejom.

  5. 5

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút a potom guľky obrátim, pokvapkám olejom a v rúre pečiem znova asi 20-30 minút. Kontrolujem. Čas pečenia závisí od výkonu rúry.

Diskusia k receptu