Cuketové fašírky
Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom
Autor receptu: helena10
Postup- U nás boli dnes na obed s jednoduchou kôprovou omáčkou a varenými zemiakmi. Ale chutia aj čerstvým zeleninovým šalátom.
- Menšie dve cukety zvonku ošúpem, zvnútra odstránim jadierka a nastrúham ju na väčších slzičkách v extra miske. Osolím ju, nechám asi 15 minút stáť, aby pustila šťavu, ktorú potom vytlačím.
- Do väčšej misky dávam cuketu už bez šťavy, mleté morčacie mäso, celé vajce, vaječný bielok (čo mi ostal pri varení kôprovej omáčky), nasekanú petržlenovú vňať, nastrihanú zelené pierka z cibuľky, rascu, červenú mletú papriku, sušený cesnak, nastrúhaný tvrdý syr a rukou riadne vymiešam. Podľa hustoty nasypem jemnú domácu strúhanku a premiešam.
- Z fašírkovej masy rukami tvarujem guľky približne rovnakej veľkosti (použila som menšiu porciovačku na ryžu) a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch guliek pokvapkám olejom.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút a potom guľky obrátim, pokvapkám olejom a v rúre pečiem znova asi 20-30 minút. Kontrolujem. Čas pečenia závisí od výkonu rúry.
|