Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 18. júla 2014

Toto jedlo máme u nás velmi radi a tak sa chcem s Vami podelit s týmto mnamky jedlom táááák sme si moc pochutnali :)

Suroviny

1 strúčik väčší
čerstvé bylinky:
dusená kapusta:
1 ks
1 ks väčšia
knedľa:
700 g
1,5 ČL
1 ČL
2 ks celé
1 dcl
kvások:
1 kocka
1 PL
2,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prve som si dala piect maso. Oplachnute maso si potriem olejom a troska posolim. Do pekaca si nalejem olej a vlozim si tam maso. Pripravim si zmes na potretie vrchu masa: do misticky si nalejem olej pretlacim si tam cesnak a pridam koreniny-mlete korenie, mletu rascu, vegetu, mletu cervenu papriku.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicou si natrieme vrch masa druhou polovicou si dotrieme maso v priebehu pecenia, na vrch si poukladame cerstve bylinky a maso si podlejeme vodou pekac zakryjeme a dame piect. Po hodine dotrieme zmesou ak treba podlejeme vodou aby nam neprihorelo maso a pecieme ja som ho piekla este hodinu cize spolu 2 hidiny.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si kapustu: Cervenu kapustu si ocistime a nastruhame alebo narezeme na mensie rezance.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ocistime si a nakrajame na kocky cibulu a dame ju smazit na olej do vacsej rajnici.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked sa nam cibulam osmazi podlejeme ju vodou pridame kereniny, bujon a pokrajanu kapustu zalejeme este vodou zakryjeme a dusime do makka. Potom este dokorenime, dosolime pridame cukor a na zaver ocot nechame este 5-10 minut podusit aby sa nam spojili chute a odstavime z ohna.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Urobime si knedlu: Do vacsej misky si odvazime muku ktoru zmiesame so solou a praskom do peciva. Do taniera si dame vajcia ktore si rozslahame. Z vlazneho mlieka, cukru a drozdia si urobime kvasok.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kvasok vlejeme do stredu muky pridame vajcia a olej.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vsetko si spolu dokladne zmiesime. Ja si to robim tak ze si to spolu zmiesam vyberiem si to na dosku tam si to riadne premiesim a vratim si to naspat do misky vrch si posypem mukou zakryjem utierkou a necham kysnut.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Asi tak po hodinke ked nam cesto nakysne prelozime ho na dosku.

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a mozeme zacat tvarovat knedle ja si cesto rozdelim na 5 mensich. Vrch si potrieme olejom a dame parit 20 minut cez tuto dobu v ziadnom pripade neodkryvat lebo si tym pokazite knedle to pre zaciatocnikov co nemaju este skusenosti s parenou knedlou :)

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po 20 minutach knedle vyberieme a mame hotovo. Prajem Vam dobru chut :)

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a tu este aspon fotka k nedelnemu obedu u nas tradicne nesmie chybat slepacia polievka :)

    Pečené bravčové s červenou kapustou a domácou knedlou (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Hlavné jedlá

Diskusia k receptu

eraserhead
nepíšeš aký druh bravčového mäsa (pliecko, stehno ?) si použila ani pri akej teplote si piekla ......

ak používaš čerstvé bylinky môžeš ich napríklad nasekať a mäso v týchto obaliť, prípadne ich môžeš zviazať spolu s mäsom, to viazanie ti zabezpečí okrem toho že mäso sa pečením nevysuší aj to že bude mať kompaktnejší tvar a bude sa dať úhľadne krájať na tenučké plátky ktoré potom pekne ukážu pri podávaní



určite si mladý človek........... tak sa s tým trocha pohraj nech to vyzerá aj na tanieri lákavo a sviežo
pusta
pripomienku @eraserhead považujem za správnu a namieste. viem, že to myslel len dobre.
čo sa mňa týka, mne sa recept páči, dobre spracovaný postup, pekné fotky, s jedlom ako celkom si sa vyhrala a dala si si záležať, preto chválim a hodnotím na 5*.
bambulkaaa
Velmi dakujem za Vase slova aj za radu pri peceni maska :) Nepisala som ake maso lebo to je uz na kazdom kto ma ake radsej alebo ake ma momentalne doma ja som mala taku moc peknu lopatku tak som ju upiekla. Este raz Vam dakujem :)
daguska
Aj mne sa recept páci.Zvykneme piect krkovicku,ale kto ako má rád.Knedlu más ukázkovú.Urcite chutný obed.Aj s polievockou.Ja varievam hovädziu.
bambulkaaa
Dakujem ,,daguska,, :) Toto jedlo je asi u kazdeho mnam no jasne nepocitam do toho vegetarianov :)
parles
Knedlo, zelo, vepřo - klasika, dala jsi si záležet! Recept se mi líbí. Jen prosím - a není v tom nic osobního - šťávu je potřeba nalít pod knedlíky a ne na ně, lépe to vypadá, zejména když chceš jídlo vyfotit.
1x handa
bambulkaaa
Ja viem no to som fotila uz ked sme isli obedovat a my to mame radi ked je stava na knedliku :)
afataga
dobre si uvarila, len skoda to cele kazit vegetou, chvalim aj knedle
bambulkaaa
Dakujem :) Len neviem ktorou vegetou myslis no ja rada pouzivam vegetu no to uz je na kazdom ako ma rad a cerstvu vegetu tiez rada pouzivam tam kde sa hodi len s nou treba opatrne lebo je velmi aromaticka no to je tiez uz na kazdom ako sa hovori milion ludi milion chuti a to je cista pravda :) Este raz dakujem :)
evanaaa
@bambulkaaa , pekné, chutné "papaníčko", občas robievame, aj my si dávame výpek z mäsa na knedľu, a nie pod, lebo je ho málo....ja totiž nepoužívam na pečenie mäsa olej, ale vždy masť ( svoju) a ak jej je viac, zlejem a je výborná na chlieb. Ale by som aj ja mohla trochu poradiť - nik to tu síce nespomenul, ale viem, že to mnohí robia - mäsko si vždy vcelku najprv opeč, aby sa póry uzavreli a šťava z mäsa zostala v ňom, až potom ho daj do pekáča a posoľ. Ja okrem strúčikov cesnaku rozštvrtím jednu cibuľu, paradajku a papriku a na koniec po upečení mäsa pretriem cez sito do tej masti, získa ešte lepšiu chuť. Ale ako vidím, každý máme svoj spôsob, no nič za to nedáš, ak to raz tak skúsiš. Človek sa učí celý život ( aj variť :-) ).
1x jozka2
evanaaa
P.S. tá zeleninka sa pečie s mäsom v šťave z vody a masti......
jozka2
eraserhead a evanaaa,velmi hodnotne prispevky,jedlo je urcite dobre a chutne,ja tiez polievam masko a kapustu,nie knedliky,ale stretla som sa aj s tymto sposobom ako robi autorka receptu.
bambulkaaa
Dakujem ,,evanaaa,, za dobru radu k pecenemu masku :) A mas pravdu clovek sa uci cely zivot!!! Ja sem chodim na Varechu moc rada lebo ja uz nemam mamku ktorej by som sa mohla opytat a tak som vela krat nasla odpovede tu od Vas zaco Vam vsetkym dakujem :)
kapullo
Obdivujem autorov receptov, ktorí sú tak naivní, že si myslia, že so svojim receptom objavili minimálne Ameriku. Nebudem uvádzať omyly, ktorých je tu z hľadiska jednoduchej ľudskej logiky (v tomto prípade sa jedná o autora bez minimálnej logiky) a uvediem len jeden príklad.
"Dám si vajcia do misky a ich rozšľahám"!!!!!!!!
adamos69
Nepochopil jsem,proč dáváš " prdope " a ještě droždí . . zdr.ad
slaidzo
A aký bujón dávaš ináč perfektný recept. 5 hviezdiciek.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha