Plnené bataty

Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou

Autor receptu: redakcia

Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Neošúpané bataty vydrhneme kefkou a osušíme. Pripravíme si 4 kusy papiera na pečenie. Na každý položíme jeden zemiak, potrieme ich zľahka olejom, osolíme a každý samostatne zabalíme do balíčka. Potom ich rozložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme asi 80 minút, zvnútra musia byť úplne mäkké.
  2. Medzitým na panvici zohrejeme zvyšný olej a nadrobno nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom orestujeme. Pri­dáme mletý koriander, čili a paradajkový pretlak. Fazule z konzervy preplách­neme a pridáme do panvice. Trochu podle­jeme vodou a prehrejeme.
  3. V inej panvici rozpustíme maslo a domäkka na ňom po­dusíme na plátky nakrájané šampiňó­ny. Osolíme.
  4. Asi päť minút pred koncom pečenia ze­miakov položíme na plech plátky slaniny a dochrumkava upečieme.
  5. Upečené bataty rozrežeme, naplníme ich fazuľou, šampiňónmi, nakrájanou jarnou cibuľkou, špená­tom, upečenou slaninou a podávame s kyslou smotanou.