Plnené bataty
Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
Autor receptu: redakcia
Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút na 220 °C |
Postup
- Neošúpané bataty vydrhneme kefkou
a osušíme. Pripravíme si 4 kusy papiera na pečenie. Na každý položíme jeden zemiak, potrieme ich zľahka olejom, osolíme
a každý samostatne zabalíme do balíčka. Potom ich rozložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme asi 80 minút, zvnútra musia byť úplne mäkké.
- Medzitým na panvici zohrejeme zvyšný olej a nadrobno nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom orestujeme. Pridáme mletý koriander, čili a paradajkový pretlak. Fazule z konzervy prepláchneme a pridáme do panvice. Trochu podlejeme vodou a prehrejeme.
- V inej panvici rozpustíme maslo a domäkka na ňom podusíme na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme.
- Asi päť minút pred koncom pečenia zemiakov položíme na plech plátky slaniny
a dochrumkava upečieme.
- Upečené bataty rozrežeme, naplníme ich fazuľou, šampiňónmi, nakrájanou jarnou cibuľkou, špenátom, upečenou slaninou a podávame s kyslou smotanou.