Plnená bravčová krkovička
Plnená bravčová krkovička

Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. septembra 2020

Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a vajce.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

450 g
1 ks
2 strúčiky
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
Plnky:
1 ks suchý
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a vyklepala. Pripravila som si čerstvú pažítku, ktorú som nakrájala na drobno.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som osolila, okorenila. Mastné časti som orezala a nakrájala na malé kocky.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožok som nakrájala na malé kocky, pridala som pažítku a vajce, všetko premiešala.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku som uložila na mäso.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A zrolovala.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zviazala som kuchynským špagátom a konce poistila šprádlom.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mastné odrezky som vypiekla.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyložila na tanier.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na tuku som opiekla mäsovú roládu zo všetkých strán.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som cibuľu a cesnak, osolila a korenila aj zvonku a podliala červeným vínom.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Piekla som ju na 160 °C 50 minút. Upečenú roládu som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút. Potom som odstránila špagáty aj špáradlá.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nakrájala som ju na plátky.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávala som ju s domácimi zemiakovými hranolkami a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@frezia68 (13.9.2020 16:34)
Bolo to až moc diétne mäso..mohla som pridať do plnky sušenú paradajku, ale na to som prišla až keď to bolo upečené...Ďakujem pekne za komentár..
2x motyka, haji