Plnená bravčová krkovička

Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a vajce.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a vyklepala. Pripravila som si čerstvú pažítku, ktorú som nakrájala na drobno.
  2. Mäso som osolila, okorenila. Mastné časti som orezala a nakrájala na malé kocky.
  3. Rožok som nakrájala na malé kocky, pridala som pažítku a vajce, všetko premiešala.
  4. Plnku som uložila na mäso.
  5. A zrolovala.
  6. Zviazala som kuchynským špagátom a konce poistila šprádlom.
  7. Mastné odrezky som vypiekla.
  8. Vyložila na tanier.
  9. Na tuku som opiekla mäsovú roládu zo všetkých strán.
  10. Pridala som cibuľu a cesnak, osolila a korenila aj zvonku a podliala červeným vínom.
  11. Piekla som ju na 160 °C 50 minút. Upečenú roládu som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút. Potom som odstránila špagáty aj špáradlá.
  12. Nakrájala som ju na plátky.
  13. Podávala som ju s domácimi zemiakovými hranolkami a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.