Pečená krkovička

Pečená krkovička s ajvarom (fotorecept)

Autor receptu: monn

Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na svoje.

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku som nakrájala na pláty, naklepala, osolila a okorenila z každej strany.
  2. Osmažila sprudka na oleji.
  3. Očistila a nakrájala som si zeleninu na kocky.
  4. Do zapekacej misy som uložila krkovičku a naň zeleninu, zvrchu osolila, okorenila a posypala bylinkami. Ja som použila jednu vetvičku levandule a dve vetvičky majoránu. Je možné pridať hoc aké bylinky.
  5. Zmiešala som si pol fľaše ajvaru, pasírované paradajky a chilli omáčku podľa chuti, nakoniec pridala cesnak prelisovaný.
  6. Vyliala som to na všetko do zapekacej misy, zavrela a piekla hodinu aj pol na 200 stupňoch. Ako prílohu som použila ryžu a vrch posypala syrom.