Pečená krkovička
Pečená krkovička s ajvarom (fotorecept)
Autor receptu: monn
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na svoje.
4 porcie |
15 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Krkovičku som nakrájala na pláty, naklepala, osolila a okorenila z každej strany.
- Osmažila sprudka na oleji.
- Očistila a nakrájala som si zeleninu na kocky.
- Do zapekacej misy som uložila krkovičku a naň zeleninu, zvrchu osolila, okorenila a posypala bylinkami. Ja som použila jednu vetvičku levandule a dve vetvičky majoránu. Je možné pridať hoc aké bylinky.
- Zmiešala som si pol fľaše ajvaru, pasírované paradajky a chilli omáčku podľa chuti, nakoniec pridala cesnak prelisovaný.
- Vyliala som to na všetko do zapekacej misy, zavrela a piekla hodinu aj pol na 200 stupňoch. Ako prílohu som použila ryžu a vrch posypala syrom.