Bravčové mäso
Bravčové mäso

Pečená bravčová krkovička s lečom fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 21. júna 2022
Pečená bravčová krkovička s lečom (fotorecept)
Foto: helena10

Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor, takže zapnutá rúra nerobí problém...

Suroviny

1,20 kg (bez kosti)
330 g sterilizované
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lečo dávam s trochou vody dusiť na mierny plameň. Občas premiešam a dolejem vodou podľa potreby.

  2. 2

    Umytú krkovičku narežem na plátky, naklepem, osolím, okorením, natriem horčicou a posypem hladkou múkou.

  3. 3

    Na horúcom oleji orestujem z oboch strán a odložím bokom na tanier.

    Pečená bravčová krkovička s lečom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V oleji opražím nakrájanú cibuľu, pridám mletú papriku, podlejem vodou. Nechám zovrieť. Potom naukladám do toho plátky mäsa, dochutím korením, soľou, vegetou, sójovou omáčkou.

  5. 5

    Vložím prikryté do rúry a dusím do polomäkka. Pridám udusené lečo. Párkrát plátky obrátim a podľa potreby dolejem vodu.

  6. 6

    Kontrolujem a keď je mäso mäkké, ochutnám, dochutím.

    Pečená bravčová krkovička s lečom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prílohou bola zemiaková kaša a hlávkový šalát v sladkokyslom náleve.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha