Bravčové mäso

Pečená bravčová krkovička s lečom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor, takže zapnutá rúra nerobí problém...

Postup

  1. Lečo dávam s trochou vody dusiť na mierny plameň. Občas premiešam a dolejem vodou podľa potreby.
  2. Umytú krkovičku narežem na plátky, naklepem, osolím, okorením, natriem horčicou a posypem hladkou múkou.
  3. Na horúcom oleji orestujem z oboch strán a odložím bokom na tanier.
  4. V oleji opražím nakrájanú cibuľu, pridám mletú papriku, podlejem vodou. Nechám zovrieť. Potom naukladám do toho plátky mäsa, dochutím korením, soľou, vegetou, sójovou omáčkou.
  5. Vložím prikryté do rúry a dusím do polomäkka. Pridám udusené lečo. Párkrát plátky obrátim a podľa potreby dolejem vodu.
  6. Kontrolujem a keď je mäso mäkké, ochutnám, dochutím.
  7. Prílohou bola zemiaková kaša a hlávkový šalát v sladkokyslom náleve.